Maria: Angelina Jolie jako operní diva v novém traileru

Maria: Angelina Jolie jako operní diva v novém traileru | Fandíme filmu
Netflix
Zobrazit další 1 obrázek
Novinka sice míří na Netflix, ale u nás musíme do kina.

První trailer pro životopisný snímek Maria se obešel prakticky beze slov ústřední figury, Marie Callas, již ve filmu ztvárňuje Angelina Jolie. Je možné, že někdy v budoucnu se dočkáme ještě upoutávky plné zpěvu, teď je tu trailer, v němž slyšíme Angelinu v její roli promlouvat. A jak to u ztvárnění skutečných osobností bývá, Jolie se v úloze ztratila nejen vzezřením, ale právě i hlasovým projevem, když mění přízvuk a dikci. Z upoutávky je patrný stylistický příspěvek režiséra Pabla Larraína, zda se podařilo zásadním způsobem překročit stín běžných životopisných dramat, to zjistíme na vlastní kůži až spolu s premiérou.

Zahraniční kritici dávají vesměs lehce nadprůměrné známky, ale hlavní bude samozřejmě náš vlastní obrázek. Trochu složitější je to s tím, kdy si jej budeme moci udělat. Zatímco kus světa film uvidí 11. prosince na Netflixu, u nás se počítá s uvedením v kinech, ale až 9. ledna 2025. Zvláštní strategie, když VPNky ve svých reklamách běžně upozorňují na to, že je lze využít k tomu, aby si uživatelé rozšířili nabídku svých předplácených streamovacích služeb také o zahraniční nabídku. Ale je to, jak to je.

Životopisný snímek pojednává o sopranistce Marii Callas (Jolie). Američanka s řeckými kořeny je občas označována jako nejlepší operní zpěvačka, jaká kdy žila. Děj se odehrává v roce 1977 v Paříži, kde se Maria ukrývala před svým dřívějším životem plným vzruchu, luxusu a veřejného zájmu. Snímek si snaží představit, jak zpěvačka strávila několik posledních dní, jak se ohlížela za svým životem a snažila popasovat s vlastní identitou. Scénář napsal Steven Knight, dále hrají Kodi Smit-McPhee, Alba Rohrwacher, Pierfrancesco Favino a Valeria Golino.

Podklady a foto: Netflix

Galerie: 2

Maria: Angelina Jolie jako operní diva v novém traileru | Fandíme filmu Maria: Angelina Jolie jako operní diva v novém traileru | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest