Opice: Absurdní humor se mísí s prastarým zlem v traileru

Opice: Absurdní humor se mísí s prastarým zlem v traileru | Fandíme filmu
Neon
Zobrazit další 4 obrázky
Kingovský horor v nové upoutávce sází na šokující momentky a háv tajemna.

Dobrá zpráva, už víme, kdy do českých kin dorazí Opice (The Monkey), nový horor natočený na motivy povídky Stephena Kinga. Bude to 20. února, tedy ve stejném termínu, jako na domácím, americkém trhu. Jde o další snímek Osgooda Perkinse, jenž letos uspěl s drastickým thrillerem Longlegs, kde si Nicolas Cage zahrál sériového vraha.

Longlegs předcházely sugestivní upoutávky, které mnoho neprozrazovaly o vlastním filmu. Zdá se, že Opice na to jde podobně. Předchozí teaser byl vyloženě neurčitý, nový trailer také sází spíš na vybrané výjevy a naznačování, než že by se snažil odvíjet souslednou vypravěčskou linku a přesně tak divákům odhaloval, co vlastně v kinech dostanou. To pro kus publika může být matoucí, ale zároveň je výhodou, že se toho o filmu zbytečně mnoho nevyzradí.

Sám o sobě trailer funguje jako takové miniaturní umělecké dílo. Postupně se věnuje opičí loutce, pak bizarním situacím, které se začínají kolem ní dít. Někdy dávají vzpomenout na sérii Final Destination, kde smrt spolu černým hororem dohání ty, kteří se jí pokoušejí vyhnout. Závěrečné momenty ukázky už jsou vyloženě dada a černý humor přebírá otěže naplno. Krom zvrácené legrace se Opice opírá o poetiku Stephena Kinga, jak ji známe třeba z filmů Mika Flanagana.

Příběh pojednává o dvojčatech Halovi a Billovi, kteří na půdě najdou starou hračku, mechanickou opičku, po svém otci. Od té chvíle kolem nich dochází k záhadným úmrtím. Bratři se rozhodnou opici zahodit a jejich životy jdou dál. Postupně se jejich životní dráhy rozcházejí. Po letech je ale opět svede dohromady prokletá opice Znovu začne docházet k podivným úmrtím a bratři musejí přijít na to, jak ji zničit jednou provždy, než o život přijde někdo z jejich blízkých.

Ústřední bratry hraje oba Theo James, dále hrají Tatiana Maslany, Elijah Wood, Christian Convery, Colin O’Brien, Rohan Campbell a Sarah Levy. Jako producent na projekt dohlédl zkušený hororový matador James Wan. Snímek napsal a zrežíroval Osgood Perkins. Mezinárodní datum premiéry je stanoveno na 21. února 2025.

Podklady a foto: Neon

Galerie: 5

Opice: Absurdní humor se mísí s prastarým zlem v traileru | Fandíme filmu Opice: Absurdní humor se mísí s prastarým zlem v traileru | Fandíme filmu Opice: Absurdní humor se mísí s prastarým zlem v traileru | Fandíme filmu Opice: Absurdní humor se mísí s prastarým zlem v traileru | Fandíme filmu Opice: Absurdní humor se mísí s prastarým zlem v traileru | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest