Gladiátor 2: Obrovská produkce budí v novém videu úžas

Gladiátor 2: Obrovská produkce budí v novém videu úžas | Fandíme filmu
Paramount Pictures
Zobrazit dalších 5 obrázků
Filmaři se chlubí souboji s divou zvěří. Scénář trojky už se píše.

Gladiátor 2 přinesl nový krátký film o filmu, kde tvůrci a herci hovoří o obrovském rozsahu produkce. Denzel Washington se netají tím, že jde o největší film, na jakém kdy pracoval. Jak sami můžete vidět na řadě zákulisních záběrů, pro potřeby natáčení skutečně vyrostly obří kulisy, jaké se jen tak nevidí.

Video se zastavuje také u nejrůznějších atrakcí, které na nás čekají v koloseu. Už dříve jsme psali o tom, jak pro potřeby filmařů vznikla realistická loutka nosorožce. Producent Douglas Wick v rozhovoru pro Total Film nicméně přiznává, že s oživením tlustokožce pomohly také digitální triky. Filmaři prý chtěli mít nosorožce už v prvním filmu, ale tehdy by to ještě bylo příliš drané. Technologie se naštěstí posunuly a teď už zvířata do arény nahnat šlo. Krom nosorožce se máme připravit na žraloky ve vodní bitvě, nebo na masožravé paviány.

A pokračují přípravy třetího dílu. V září režisér Ridley Scott uváděl, že práce na projektu započaly. Že to myslí velmi vážně Ridley potvrdil v aktuální rozhovoru, kde dodal, že už má napsaných osm stránek scénáře. K tomu zatím prozradil, že ačkoliv byste se nikdy nechtěli vrátit zpátky do arény, on se tam vrátit zkrátka musel. Pokud tedy pokračování skutečně vznikne, Gladiátor zjevně zůstane Gladiátorem.

Děj se má odehrávat zhruba 25 letech po událostech původního Gladiátora a hlavním hrdinou je dospělý Lucius - syn Lucilly, vnuk zavražděného císaře Marka Aurelia a synovec císaře Commoda, jenž také musí nuceně vstoupit do Kolosea. V hlavní roli vystupuje Paul Mescal, dále hrají Fred Hechinger, Connie Nielsen, Joseph Quinn, Pedro Pascal, Djimon Hounsou, Derek Jacobi, Lior Raz, Peter Mensah, Matt Lucas a Denzel Washington. Znovu režíruje Ridley Scott, poslední verzi scénáře napsal David Scarpa. Datum české premiéry je ohlášeno na 14. listopadu 2024.

Foto: Paramount Pictures

Zdroje: Total Film I, II

Galerie: 6

Gladiátor 2: Obrovská produkce budí v novém videu úžas | Fandíme filmu Gladiátor 2: Obrovská produkce budí v novém videu úžas | Fandíme filmu Gladiátor 2: Obrovská produkce budí v novém videu úžas | Fandíme filmu Gladiátor 2: Obrovská produkce budí v novém videu úžas | Fandíme filmu Gladiátor 2: Obrovská produkce budí v novém videu úžas | Fandíme filmu Gladiátor 2: Obrovská produkce budí v novém videu úžas | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest