Saturday Night: Zrod továrny na komedii byl horor

Saturday Night: Zrod továrny na komedii byl horor | Fandíme filmu
Sony
Zobrazit dalších 6 obrázků
Komediální historický snímek se ohlíží za vznikem kultovního pořadu, co vynesl ke slávě řadu hvězd.

I kdybyste náhodou neviděli z pořadu Saturday Night Live jeden jediný skeč (což je v době sociálních sítí dost nepravděpodobné), stejně měl pořad zásadní vliv na vaše dosavadní divácké zážitky. Vynesl totiž do povědomí tolik komediálních hvězd, jako žádný televizní program. Pořadem prošly osobnosti jako Dan Aykroyd, John Belushi, Chevy Chase, Amy Poehler, Chris Rock, David Spade, Will Forte, Julia Louis-Dreyfus, Maya Rudolph, Andy Samberg, Kristen Wiig, Will Ferrell, Chris Farley, Adam Sandler, Rob Schneider, Tina Fey, Seth Meyers, Jimmy Fallon, Fred Armisen, Kate McKinnon, Jason Sudeikis, Pete Davidson, Bill Hader, Eddie Murphy, Bill Murray a mnozí další.

Ačkoliv show plná komediálních skečů slaví svou padesátou sezonu, málem nevznikla. V roce 1975 tehdy revoluční koncept provázely při vzniku potíže. Vedení stanice pořad chtělo potopit, štáb sabotoval přípravy, zvolený styl humoru nebyl srozumitelný každému a mladí tvůrci neměli s podobně rozsáhlým projektem zkušenosti. Bolestivý zrod dokumentuje film nazvaný jednoduše Saturday Night (původně SNL 1975).

Anotace: Jedenáctého října roku 1975 ve 23:30 změnila dravá skupina mladých komiků a scenáristů televizi a popkulturu jednou provždy. Saturday Night vychází ze skutečného příběhu o tom, co se dělo v zákulisí posledních devadesát minut před začátkem vysílání historicky první epizody skečového pořadu Saturday Night Live. V reálném čase odpočíváme s dávkou humoru a chaosu minuty, které zbývají do chvíle, kdy poprvé zazněla slavná slova „Živě z New Yorku, je tu sobotní noc“! Tohle je příběh revoluce, která málem neproběhla.

Film připravil režisér Jason Reitman (Děkujeme, že kouříte, Juno, Lítám v tom, Krotitelé duchů: Odkaz), scénář spolu s ním napsal Gil Kenan (Krotitelé duchů: Odkaz, Chlapec, kterému říkají Vánoce). V hlavních rolích vystupují Gabriel LaBelle, Rachel Sennott, Cory Michael Smith, Ella Hunt a Dylan O’Brien, Dále hrají Emily Fairn, Matt Wood, Lamorne Morris, Kim Matula, Finn Wolfhard, Nicholas Braun, Cooper Hoffman, Andrew Barth Feldman, Kaia Gerber, Tommy Dewey, Willem Dafoe, Matthew Rhys a J.K. Simmons. V USA se film promítá od tohoto víkendu v kinech, u nás si nejspíš budeme muset počkat na VOD.

Podklady a foto: Sony

Galerie: 7

Saturday Night: Zrod továrny na komedii byl horor | Fandíme filmu Saturday Night: Zrod továrny na komedii byl horor | Fandíme filmu Saturday Night: Zrod továrny na komedii byl horor | Fandíme filmu Saturday Night: Zrod továrny na komedii byl horor | Fandíme filmu Saturday Night: Zrod továrny na komedii byl horor | Fandíme filmu Saturday Night: Zrod továrny na komedii byl horor | Fandíme filmu Saturday Night: Zrod továrny na komedii byl horor | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest