Maria: Angelina Jolie se vtělila do jedné z nejlepších zpěvaček historie

Maria: Angelina Jolie se vtělila do jedné z nejlepších zpěvaček historie | Fandíme filmu
Netflix
Zobrazit dalších 8 obrázků
Hvězdná herečka se hlásí o dalšího Oscara. Pusťte si trailer životopisného dramatu, co míří na Netflix.

Když toužíte po filmové ceně, ztvárněte skutečnou osobnost. Nedovolím si tvrdit, že Angelina Jolie dostala zálusk na Oscara nebo minimálně kritické uznání, ale zřejmé je, že se minimálně nebála herecké výzvy. A taková jistě přijde, když ztvárníte operní zpěvačku a spolupracujete s režisérem Pablem Larraínem.

Podle toho, co zaznívá v rozhovorech, slyšíme v novém snímku Maria z 95% původní nahrávky operní pěvkyně Marie Callas. Přesto Jolie asi sedm měsíců operní zpěv trénovala, aby byla před kamerou schopna výstupy věrohodně imitovat. Navíc podle svých slov nikdy předtím nezpívala veřejně a během natáčení z toho prý byla dost nervózní.

Larraín už v minulosti ztvárnil příběhy dvou výrazných žen, Jackie Kennedy a princezny Diany. Nikdy nejde o suchopárné životopisy, ale o konkrétní klíčové události ze života daných žen, navíc zpracované v občas místy až lyrickém podání, kdy mají klíčový význam vyprávění obrazem a audiovizuální vyjádření vnitřních emocí. Tentokrát se máme ve snímku dočkat surreálných hudebních sekvencí.

Příběh slavné sopranistky měl premiéru na festivalu v Benátkách, kde publikum svým bouřlivým potleskem dojalo Jolie k slzám. V recenzích zaznívá, že snímek není tak uceleným dílem, jako byly Jackie a Spencer, ale díky výkonu Jolie dokáže dodat řadu silných, nezapomenutelných momentů.

Životopisný snímek pojednává o sopranistce Marii Callas (Jolie). Američanka s řeckými kořeny je občas označována jako nejlepší operní zpěvačka, jaká kdy žila. Děj se odehrává v roce 1977 v Paříži, kde se Maria ukrývala před svým dřívějším životem plným vzruchu, luxusu a veřejného zájmu. Snímek si snaží představit, jak zpěvačka strávila několik posledních dní, jak se ohlížela za svým životem a snažila popasovat s vlastní identitou.

Scénář napsal Steven Knight (Spencer, Východní přísliby, Gangy z Birminghamu), dále hrají Kodi Smit-McPhee, Alba Rohrwacher, Pierfrancesco Favino a Valeria Golino. Od 11. prosince bude snímek uváděný na Netflixu. Pusťte si trailer a koukněte do galerie na fotky.

Podklady a foto: Netflix

Galerie: 9

Maria: Angelina Jolie se vtělila do jedné z nejlepších zpěvaček historie | Fandíme filmu Maria: Angelina Jolie se vtělila do jedné z nejlepších zpěvaček historie | Fandíme filmu Maria: Angelina Jolie se vtělila do jedné z nejlepších zpěvaček historie | Fandíme filmu Maria: Angelina Jolie se vtělila do jedné z nejlepších zpěvaček historie | Fandíme filmu Maria: Angelina Jolie se vtělila do jedné z nejlepších zpěvaček historie | Fandíme filmu Maria: Angelina Jolie se vtělila do jedné z nejlepších zpěvaček historie | Fandíme filmu Maria: Angelina Jolie se vtělila do jedné z nejlepších zpěvaček historie | Fandíme filmu Maria: Angelina Jolie se vtělila do jedné z nejlepších zpěvaček historie | Fandíme filmu Maria: Angelina Jolie se vtělila do jedné z nejlepších zpěvaček historie | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest