Stuntnuts: Chris Hemsworth pomáhá odstartovat kaskadérskou akční sérii

Stuntnuts: Chris Hemsworth pomáhá odstartovat kaskadérskou akční sérii | Fandíme filmu
Marv Films
Zobrazit dalších 12 obrázků
Režisér a producent Matthew Vaughn dohlíží na filmovou sérii věnovanou kaskadérům a jejich umění.

Dlouho se projekt držel v relativní tajnosti, ale teď už je to venku: Režisér Matthew Vaughn (Kick-Ass, Kingsman, X-Men: První třída) spolu se svojí produkční společností Marv Films dohlíží na úplně novou akční filmovou sérii Stuntnuts (zhruba Kaskadérští šílenci), která už má skoro hotové dva filmy.

Ve všech (vzájemně nesouvisejících) snímcích hraje skupinka kaskadérů, kteří si říkají Stuntnuts. Bobby Holland Hanton je letitý dublér Chrise Hemswortha. Greg Townley je gymnasta a dublér Toma Hollanda v několika spidermanovských filmech. Paul Lowe měří zhruba 140 centimetrů a vystupoval v Harrym Potterovi nebo Hře o trůny. Jedinou dámou týmu je Haruka Oshima, která vystupovala například v Není čas zemřít nebo Matrixu Resurrections.

Partu uzavírá Damien Walters, který zároveň filmy Stuntnuts režíruje. Walters se jako kaskadér, choreograf či akční koordinátor podílel na filmech jako Ninja Assassin, Kick-Ass, Scott Pilgrim, Captain America, Skyfall nebo Kingsman. Jako režisér akčního štábu pracoval na Vaughnově posledním snímku – Argylle. V každém z připravovaných filmů ústřední partu doplní jednak další herci a kaskadéři, ale také herecké hvězdy.

První chystaný film je pojmenovaný zkrátka Stuntnuts: The Movie. Pojednává o partičce atletů, kteří se snaží získat dost peněz na to, aby zachránili před uzavřením tělocvičnu, kde všichni trénovali. Nechají se proto najmout jako kaskadéři a celý snímek se odehrává ve filmovém zákulisí. V úvodním snímku vystupují Chris Hemsworth a Sam Rockwell, oba dva kamarádi jednotlivých kaskadérů či Vaughna, kteří přislíbili, že ve vedlejších rolích pomůžou celou sérii odstartovat.

Do produkce filmu i jeho samotného děje se propsala vážná nehoda, která se při natáčení stala. Greg Towney seskakoval ze třicetimetrové vodárenské věže na bezpečnostní podložku. Špatně ale dopadl a zlomil si na třech místech záda. Několik týdnů strávil v nemocnici a prodělal dvě operace. Jeho rekonvalescence trvala šest měsíců. Už v původní verzi scénáře byla zahrnuta dějová linka věnovaná zraněnému kaskadérovi. S Gregovým svolením byl však snímek upravený tak, aby reflektoval přímo jeho osobní zkušenost. Ve Stuntnuts: The Movie tak máme očekávat zhruba osmiminutovou pasáž věnovanou Towneyho nehodě, operaci, rekonvalescenci a návratu na plac. Natáčení se kvůli nehodě o půl roku protáhlo a postprodukce snímku má být dokončena někdy v říjnu.

Jako první tak byl nakonec dokončený film, který se točil jako druhý: Stuntnuts Does School Fight. Ten pojednává o Leovi (Greg Townley), jeho dobrodružstvích, divoké fantazii a školních kamarádech. Do školy nastoupí nová spolužačka Candy (Gabriella Calderone), kterou však pronásleduje minulost, v podobě jejího bývalého Bobbyho (Bobby Holland Hanton). Napětí postupně narůstá a Leo vidí jediné východisko: Školní souboj.

Třetí snímek se točit teprve bude. Jmenuje se Stuntnuts Does Shiver a má jít o kombinaci Čelistí s Na hromnice o den více. Což nám naznačuje, že bychom se mohli dočkat monstra v časové smyčce. Do snímku byli obsazeni John Cena a zpěvák a influencer Benson Boone.

Vaughn se chystá dva více či méně dokončené filmy nabídnout v nejbližší době distributorům a pro tuto chvíli počítá, že nechá připravit celkem alespoň čtyři Stuntnuts. Pokud budou úspěšné, může klidně volná série pokračovat dál a dál, dokud o ni bude zájem.

Dole v galerii najdete zákulisní fotky a přikládáme také video, které partička Stuntsnuts připravila v rámci reklamní spolupráce s firmou Meta. Video je ukázkou toho, jaké zhruba kousky můžeme ve filmech od Stuntsnuts čekat.

Foto: Marv Films

Zdroje: Marv Films, Deadline

Galerie: 13

Stuntnuts: Chris Hemsworth pomáhá odstartovat kaskadérskou akční sérii | Fandíme filmu Stuntnuts: Chris Hemsworth pomáhá odstartovat kaskadérskou akční sérii | Fandíme filmu Stuntnuts: Chris Hemsworth pomáhá odstartovat kaskadérskou akční sérii | Fandíme filmu Stuntnuts: Chris Hemsworth pomáhá odstartovat kaskadérskou akční sérii | Fandíme filmu Stuntnuts: Chris Hemsworth pomáhá odstartovat kaskadérskou akční sérii | Fandíme filmu Stuntnuts: Chris Hemsworth pomáhá odstartovat kaskadérskou akční sérii | Fandíme filmu Stuntnuts: Chris Hemsworth pomáhá odstartovat kaskadérskou akční sérii | Fandíme filmu Stuntnuts: Chris Hemsworth pomáhá odstartovat kaskadérskou akční sérii | Fandíme filmu Stuntnuts: Chris Hemsworth pomáhá odstartovat kaskadérskou akční sérii | Fandíme filmu Stuntnuts: Chris Hemsworth pomáhá odstartovat kaskadérskou akční sérii | Fandíme filmu Stuntnuts: Chris Hemsworth pomáhá odstartovat kaskadérskou akční sérii | Fandíme filmu Stuntnuts: Chris Hemsworth pomáhá odstartovat kaskadérskou akční sérii | Fandíme filmu Stuntnuts: Chris Hemsworth pomáhá odstartovat kaskadérskou akční sérii | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest