Resident Evil se má dočkat dalšího zfilmování

Resident Evil se má dočkat dalšího zfilmování | Fandíme filmu
Sony Pictures Releasing
Zobrazit další 1 obrázek
Hollywood nechce nechat slavnou videoherní zombie sérii spát.

Podle Wikipedie patří série Resident Evil mezi patnáct nejúspěšnějších videoherních značek historie, s více než 160 miliony prodaných her. Dává tedy smysl, že se značku Hollywood neustále snaží využít. První film vznikl už v roce 2002 a položil základy pro hned šestidílnou sérii s Millou Jovovich. V roce 2021 přišel samostatný snímek s novým obsazením a o rok později ještě seriál pro Netflix.

Ani seriál ani poslední film neměly takový úspěch, aby se dočkaly pokračování a aktuálně se objevují zvěsti, podle nichž je v přípravě nový celovečerní film. Dosud nepotvrzené drby přinášejí insideři Daniel Richtman a Jeff Sneider. Snad by mohlo jít o další restart (film nesouvisející s těmi předchozími), ale žádné jednoznačné detaily známy nejsou. Zaznívá, že nějaký film vznikne každým pádem, zkrátka proto, aby nepropadla práva. (Bývá běžné, že udržení filmových práv na konkrétní značku je vázané na to, že ta práva jsou aktivně využívána – nesmějí ležet ladem, jinak mohou být nabídnuta někomu jinému).

Sneider tvrdí, že by film mohl natočit Zach Cregger. Ten prorazil před dvěma lety snímkem Barbar a momentálně připravuje novinku Weapons. Sneider tvrdí, že mu studio Sony nabídlo k režii novou verzi detektivky Clue (Na stopě), což prý Cregger odmítl. Namísto toho údajně měla přijít nabídka na natáčení Resident Evil. Magazín Production Weekly (který funguje jako oborová vývěska, na níž se filmoví profesionálové dozvědí co se bude točit a kde se tedy mohou ucházet o práci) uvádí, že by natáčení mělo začít v příštím roce. Zároveň ale platí, že je Resident Evil v Production Weekly inzerován už docela dlouho, což může jen podporovat tezi, že produkční společnost Screen Gems (dceřiná firma studia Sony) chce natočit úplně jakýkoliv RE film, hlavně aby si udržela práva.

Titulní foto je ilustrační, ze staršího Resident Evil filmu

Zdroje: Daniel Richtman, Jeff Sneider, Production Weekly

Resident Evil

12.03.2002 | USA, Velká Británie, Francie, Německo
Akční, Sci-Fi, Horor
Info o filmu

Galerie: 2

Resident Evil se má dočkat dalšího zfilmování | Fandíme filmu Resident Evil se má dočkat dalšího zfilmování | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest