Gladiátor: Ridley Scott už plánuje třetí díl

Gladiátor: Ridley Scott už plánuje třetí díl | Fandíme filmu
Paramount Pictures
Zobrazit další 1 obrázek
Dvojka ani nedorazila a režisér už začal s přípravami pokračování.

Víte, za jak dlouho dorazí do našich kin Gladiátor II? Za zhruba dva měsíce. Kolik času uplynulo od „jedničky“? Dvacet čtyři let. Režiséru Ridleymu Scottovi je 86 let. A teď mluví o tom, že natočí ještě třetího Gladiátora! Na téma se rozpovídal s francouzským magazínem Premiere.

Následující text může obsahovat spoilery pro Gladiátora II.

Scott magazínu řekl, že už si pohrává s myšlenkou třetího filmu. Říká, že to myslí vážně, a že už „zapálil doutnák“. Následně se Ridley rozpovídal o závěru „dvojky“, což je možná důvod, proč byl příspěvek z webu Premiere posléze stažený. Režisér uvedl, že Gladiátor II dopadne podobně jako Kmotr, kde Michael Corleone končí na pozici, kterou tak docela nechtěl a přemýšlí o tom, co by mu asi poradil otec. Gladiátor III podle Scotta bude pojednávat o muži, který nechce být v pozici, do které se dostal.

To nám prakticky s jistotou odhaluje jednu věc: Zatímco Maximus (Russell Crowe) v závěru prvního snímku zemřel, jeho syn Lucius (Paul Mescal) pokračování přežije. A pokud jde o nechtěnou pozici, v níž Lucius skončí, jsou v zásadě dvě možnosti. Buď z jakéhokoliv důvodu skončí ve službách nenáviděného Říma, anebo se dostane do vůdčí úlohy. Na konci dvojky může jakožto vnuk Marca Aurelia stanout v čele Říma, anebo minimálně v čele odboje, proti stávajícímu vedení.

Filmová série se tak bude víc a víc vzdalovat o skutečných historických událostí, nicméně o nějakou věrnost realitě v Gladiátorovi nikdy nešlo. Zbývá tak překonat dvě důležitější překážky: Gladiátor II musí uspět v pokladnách kin a Ridleymu musí i nadále vydržet jeho neskutečná vitalita, kterou i s blížící se devadesátkou stále disponuje.

Titulní foto je ilustrační, z Gladiátora II

Zdroj: Premiere

Galerie: 2

Gladiátor: Ridley Scott už plánuje třetí díl | Fandíme filmu Gladiátor: Ridley Scott už plánuje třetí díl | Fandíme filmu

Související články

Tagy

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest