Heretic: Hugh Grant zavře mladé ženy do smrtící pasti

Heretic: Hugh Grant zavře mladé ženy do smrtící pasti | Fandíme filmu
A24
Zobrazit dalších 7 obrázků
Psychologický thriller má nový trailer a Grant hovoří o tom, jak znovu našel chuť k herectví.

Londýnský rodák Hugh Grant dlouhá léta dostával role v romantických komediích a poměrně otevřeně hovořil o tom, že je pro něj herectví zkrátka způsob obživy. Nijak zvlášť jej nenaplňovalo. V nedávném rozhovoru pro Vanity Fair prozradil, že když v roce 2009 jeho další romantická komedie v řadě, Morganovi, pohořela, tak byl nějaký čas absolutně bez nabídek. Obsadily jej až sestry Wachowské do Atlasu mraků. Grant je přesvědčený, že jej do filmu nějaký manažer protlačil proti jejich vůli, nicméně si ztvárnění šesti různých postav užil. Díky tomu si vzpomněl na své kariérní začátky a na to, že jej vlastně kdysi herectví docela bavilo. Právě kvůli tomu, že mohl ztvárnit různorodé postavy a nebyl stále zamčený v jedné jediné škatulce. Po Atlasu už následovaly daleko zajímavější roky jeho kariéry, s filmy jako Paddington 2, Gentlemani, Wonka, Dungeons & Dragons: Čest zlodějů nebo seriály Skandál po anglicku či Mělas to vědět.

Čerstvě si Hugh užívá roli sadistického teologa v novince Heretic (Kacíř). Do děje vstupujeme spolu se dvěma mladými misionářkami, které zaklepou na dveře pana Reeda (Grant) a pokusí se mu vyložit, jak je skvělé stát se mormonem. Démonický Reed je vtáhne do smrtící hry kočky s myší, v níž budou muset prokázat, že jejich víra stojí na skutečně pevných základech.

Postupně vyšly dva trailery, jeden čerstvě, a Heretic v nich nevypadá vůbec špatně. Zvlášť jakýsi Reedův labyrint, nebo snad past à la Saw, by mohl být z diváckého hlediska poutavý. Dosavadní recenze z festivalů sice vesměs píší, že je škoda, že snímek nešel trochu hlouběji ve filosofických otázkách, které nadhazuje, ale jinak jde prý o dobrou zábavu. Chvály se dočkala nejen výprava, ale také herecké výkony. Krom Granta nejvíc času na plátně stráví Sophie Thatcher a Chloe East, jež ztvárnily dvě misionářky.

Za filmem stojí Scott Beck a Bryan Woods, kteří napsali scénář pro Tiché místo nebo Kostlivce, ale jako režiséři zatím na nějaký výraznější moment čekali, když jejich dinosauří snímek 65 zůstal za očekáváním. Do amerických kin Heretic nastupuje 15. listopadu, na český termín zatím čekáme.

Foto: A24

Zdroje: A24, Vanity Fair

Galerie: 8

Heretic: Hugh Grant zavře mladé ženy do smrtící pasti | Fandíme filmu Heretic: Hugh Grant zavře mladé ženy do smrtící pasti | Fandíme filmu Heretic: Hugh Grant zavře mladé ženy do smrtící pasti | Fandíme filmu Heretic: Hugh Grant zavře mladé ženy do smrtící pasti | Fandíme filmu Heretic: Hugh Grant zavře mladé ženy do smrtící pasti | Fandíme filmu Heretic: Hugh Grant zavře mladé ženy do smrtící pasti | Fandíme filmu Heretic: Hugh Grant zavře mladé ženy do smrtící pasti | Fandíme filmu Heretic: Hugh Grant zavře mladé ženy do smrtící pasti | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest