Devatenáct schodů: Tragické zavalení metra v novém válečném filmu

Devatenáct schodů: Tragické zavalení metra v novém válečném filmu | Fandíme filmu
Netflix
Millie Bobby Brown ze Stranger Things zfilmuje svůj román o zážitcích vlastní babičky za 2. světové války.

Teprve dvacetiletá Millie Bobby Brown není jen herečka, producentka a modelka. Už také stačila napsat román. Kniha Devatenáct schodů (Nineteen Steps) vychází ze skutečných zážitků její babičky ze druhé světové války, napsala ji společně s ní kariérní spisovatelka Kathleen McGurl a vydala loni na podzim.

Román je zasazený do čtvrti Bethnal Green ve východním Londýně. Druhou světovou válku zde prožívá osmnáctiletá Nellie Morris, která čelí bombardování, nedostatku jídla a smutku z odloučení od svých blízkých. Zároveň poznává první lásku s americkým letcem Rayem. Stěžejním bodem příběhu je skutečná událost, kdy ve stanici metra došlo k tragickému závalu, v němž zahynulo 173 lidí, kteří v metru hledali úkryt před náletem.

Brown snímek produkuje a má zájem hrát hlavní roli. Scénář adaptuje Anthony McCarten, jenž má oscarové nominace za snímky Teorie všeho, Dva papežové a Nejtemnější hodina. Mladá herečka se snímkem prodlužuje svou letitou spolupráci s Netflixem, který projekt připravuje. Millie už na streamovací službě vystupovala v seriálu Stranger Things, ve dvou dílech detektivky Enola Holmes, ve fantasy Mladá dáma a objeví se i v chystané sci-fi The Electric State. Zatím nevíme, kdy bude Devatenáct schodů natáčeno, na závěr přidáváme ještě anotaci českého knižního vydání od nakladatelství CooBoo:

Píše se rok 1942 a Londýnem neustále znějí sirény. Osmnáctiletá Nellie Morrisová považuje za štěstí každý den, kdy se dostane z podzemních krytů nezraněná a s milující rodinou po boku. Po setkání s americkým letcem Rayem okouzlí Nellie představa světa za hranicemi jejího domova. Mladá žena už si představuje život po Rayově boku, jednoho večera však dojde k události, která její svět roztrhá na kusy. Může nakonec navzdory všem překážkám zvítězit láska a štěstí?

Titulní foto je ilustrační, Millie Bobby Brown ve filmu Enola Holmes 2

Zdroj: Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest