Wildwood: Nový animák z temného hvozdu vypadá fenomenálně

Wildwood: Nový animák z temného hvozdu vypadá fenomenálně | Fandíme filmu
Laika
Zobrazit dalších 5 obrázků
Tvůrci Koralíny připravují další pohádkově temný příběh. Pusťte si první ukázky.

Pár dní zpátky jsme psali o tom, že společnost Laika chystá hned několik hraných filmů. Nijak ale nezanevřela ani na to, čemu se věnuje tradičně, tedy na loutkové animáky. Na příští rok je v přípravě novinka Wildwood a na první pohled vypadá hodně lákavě.

Wildwood je temná pohádka, fantasy pro mladší čtenáře ovlivněná hororem a folklorem. Film vychází z knižní předlohy Colina Meloye a točí jej šéf studia Laika Travis Knight, jenž má za sebou jako režisér také poměrně temného Kuba a kouzelný meč. Ve Wildwoodu ale není těžké hledat také vlivy animáků Tima Burtona, Jima Hensona, Jiřího Trnky či Hayaa Miyazakiho, popřípadě Guillerma del Tora nebo Neila Gaimana (ať už se jimi autoři vědomě inspirovali nebo ne).

Zveřejněný teaser logicky odkazuje také k předchozím filmům studia, jež dál a dál staví na svých dříve nabytých zkušenostech a postupně upevňuje svůj celkem zřetelný rukopis. Animace vypadá úchvatně, stylizace také a temný hvozd diváky láká, aby se do něj okamžitě ponořili.

Počkat si musíme ale až na příští rok, na kdy je oznámena premiéra. Hrdiny příběhu jsou nejlepší přátelé Prue a Curtis, kteří jsou vtažení do ukrytého, magického lesa, kde se ztratil bratříček Prue. Maličkého Maca tam unesly vrány, vedené tajuplnou Alexandrou… Hlavní dvě postavy namluvili Peyton Elizabeth Lee a Jacob Tremblay, Alexandře hlas propůjčila Carey Mulligan. V dalších rolích budou ke slyšení Mahershala Ali, Awkwafina, Angela Bassett, Jake Johnson, Charlie Day, Amandla Stenberg, Jemaine Clement, Tom Waits, Maya Erskine a Richard E. Grant. Scénář napsal Chris Bulter, další plodný člen studia Laika, jenž jako režisér natočil Normana a duchy a snímek Hledá se Yetti. Jako scenárista pracoval i na Kubovi a kouzelném meči.

Kolem textu jsou vložené první teasery a krátké filmy o filmy, co předvádějí neskutečnou práci skoro dvousetčlenného týmu, který Wildwood připravil. Dole v galerii jsou výtvarné návrhy a další obrázky.

Podklady a foto: Laika

Galerie: 6

Wildwood: Nový animák z temného hvozdu vypadá fenomenálně | Fandíme filmu Wildwood: Nový animák z temného hvozdu vypadá fenomenálně | Fandíme filmu Wildwood: Nový animák z temného hvozdu vypadá fenomenálně | Fandíme filmu Wildwood: Nový animák z temného hvozdu vypadá fenomenálně | Fandíme filmu Wildwood: Nový animák z temného hvozdu vypadá fenomenálně | Fandíme filmu Wildwood: Nový animák z temného hvozdu vypadá fenomenálně | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest