Eternal Champions: Obskurní bojovou videohru čeká zfilmování

Eternal Champions: Obskurní bojovou videohru čeká zfilmování | Fandíme filmu
Sega
Zapomenutá variace na Mortal Kombat to chce zkusit v kinech. Píše zkušení herní scenárista.

Jestli čtete filmové novinky pravidelně, už jste o tom slyšeli mnohokrát: Hollywood miluje značky. Původních nápadů se bojí jako čert kříže, po zavedených značkách jdou jako straky. Ať už jsou známé a úspěšné, nebo ne. U méně známých značek si prostě možná jen někdo namlouvá, že je „značka jako značka“, anebo na použití titulu tlačí aktuální držitel práv, který chce shrábnout licenční poplatky a jinak je mu jedno, jestli film uspěje nebo ne.

Na první pohled se zdá, že nějaké podobně vágní důvody nejspíš musely stát za snahou zfilmovat videohru Eternal Champions, protože o nějaký mega hit se rozhodně nejedná. Značky jako Mortal Kombat nebo Street Fighter mají dlouhou tradici a miliony fanoušků po celém světě. Eternal Champions prodali v roce 1994 pár milionů kopií, o rok později vyšly rozšířená edice a jeden spin-off a od té doby značka prakticky ležela ladem, i chystané pokračování bylo zrušeno.

Přesto má někdo buď v herní společnosti Sega nebo v produkční firmě Skydance pocit, že dává větší smysl „adaptovat“ Eternal Champions, než vymyslet vlastní fantaskní bojovku, kde se můžete inspirovat třeba několika videohrami naráz. Scénář připravuje Derek Connolly, jenž napsal dva díly Jurského světa, Konga: Ostrov lebek a má bohaté zkušenosti s videoherními filmy, když už stačil napsat Pokémony: Detektiva Pikachu a chystané snímky Metal Gear Solid a The Legend of Zelda.

Původní hra vyšla koncem roku 1993 pro konzoli Sega Mega Drive a inspirovala se tehdejším úspěchem sérií Mortal Kombat a Street Fighter. Zápletkou je turnaj zesnulých výjimečných osobností z průběhu historie. Ti všichni zemřeli dřív, než stačili dosáhnout svého potenciálu, nebo vykonat něco výjimečného. Bytost zvaná Eternal Champion má sílu jednoho z nich před smrtí s a spasit tak celé lidské pokolení před strašným osudem. O tom, který z jedinců bude zachráněn, rozhoduje bojový turnaj. V tom se setkávají tak rozdílní jedinci, jako pračlověk, lupič ze začátku minulého století nebo lovec odměn z blízké budoucnosti.

Titulní foto je ilustrační, z herní předlohy

Zdroj: The Hollywood Rerpoter

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest