85 Ikonických momentů: Marvel oslavuje svou historii v masivním sestřihu

85 Ikonických momentů: Marvel oslavuje svou historii v masivním sestřihu | Fandíme filmu
Marvel Studios
Pusťte si dlouhé video, v němž Marvel Studios zrekapitulovala většinu své dosavadní historie. Je to nostalgická injekce jako blázen.

Jak jsme probírali během letních prázdnin, pokud trochu přimhouříme oči, tak Marvel slaví 85 let svojí existence. Společnost už na to upozornila krátkým videem, ale nezůstalo jen u něj. Dodatečně komiksová firma ke svému výročí nabídla také střihové video pojmenované 85 ikonický momentů z filmového světa Marvelu. Přehrát si jej můžete níže a jde o skoro hodinový sestřih, v němž by měla dostat prostor většina marvelovek a jejich nejpamátnějších chvil.

 

Realita je taková, že jsou ve videu filmy, minisérie nebo speciály, ale výhradně ty od Marvel Studios. Chybí filmy připravené v koprodukci se Sony (trilogie Spider-Mana s Tomem Holandem) a cokoliv, co vyrobila Marvel Television – tedy jak televizní seriály jako Agenti S.H.I.E.L.D. nebo ty, co byly původně připravené pro Netflix. (Ačkoliv čas od času někdo z Marvelu uvede, že minimálně některé z nich součástí provázaného světa jsou). A výčet končí s spolu s letošní minisérií EchoDeadpool & Wolverine už v sestřihu nejsou.

Sestřih je řazený chronologicky podle děje, ať už šlo o chronologii podle střihačů, nebo nějakou oficiální, studiem posvěcenou. Vychází se přitom vždy z toho, kdy se odehrává většina daného filmu nebo seriálu. Takže nezačínáme někdy na počátku vesmíru, nebo ve starověku, kam jsme zavítali spolu s Eternals, ale během druhé světové války, spolu s událostmi Captaina Ameriky: Prvního Avengera.

 

Osobně si nejsem úplně jistý, jestli bych souhlasil s výběrem 85 ikonických momentů. Řada z nich jistě ikonická je. Jako když Captain America na večírku pohne Thorovým kladivem, Tony Stark prohlásí, že je Iron Man anebo se Avengers poprvé seskupí do kroužku, zády k sobě. Jiné ale působí tak trochu do počtu. Jako by střihači měli hodně specifický vkus, nebo na výběr neměli dost času. A kompletu by místy slušela nějaká větší provázanost.

I přes nedostatky je ale celé video velká nostalgická jízda, které připomíná, co všechno už bylo v provázaném filmovém světě Marvelu k vidění. Že řada projektů sice třeba nedokáže doběhnout do cíle v plné rychlosti, ale i tak nabízí řadu skvělých momentů a nápadů. Také se opět potvrzuje, že ať už jednotlivé projekty mohou mít libovolné nedostatky, funguje postupné zaháčkování diváka do provázaného světa a skvělá je práce s postavami. Hrdiny se daří dobře obsadit a dopřát jim dostatek emotivních momentů k tomu, aby byla chuť jim fandit.

 

Takže neváhejte, přehrávejte a třeba dostanete chuť si pustit některou z marvelovek, kterou jste delší dobu neviděli.

Podklady a foto: Marvel

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest