Pán prstenů: O honu Gluma mají vzniknout hned dva filmy

Pán prstenů: O honu Gluma mají vzniknout hned dva filmy | Fandíme filmu
New Line Cinema
Zobrazit další 1 obrázek
Ian McKellen se chce vrátit jako Gandalf, Orlando Bloom to vidí podobně.

V květnu bylo ohlášeno, že Andy Serkis zrežíruje nový film s Glumem a zároveň se v roli vrátí. Prozatím je snímek označován jako Lord of the Rings: The Hunt for Gollum (Pán prstenů: Pronásledování Gluma), dějově by měl předcházet Tolkienově trilogii a vycházet z poznámek, které britský spisovatel o Glumově životě před Společenstvem prstenu zanechal.

 

Okamžitě se začalo mezi fanoušky debatovat o tom, které známé tváře by se mohly vrátit. Viggo Mortensen na festivalu v Karlových Varech řekl, že u něj by případný návrat závisel na scénáři. Orlando Bloom byl před časem tázán, zda by si zopakoval roli elfa Leogolase. Na to odpověděl, že že mu ve Středozemi bylo vždy dobře, takže proč ne. Ani trochu nenaznačil, jestli je jeho návrat jakkoliv rozjednaný nebo nikoliv, ale odhalil, že hovořil s režisérem Serkisem a ptal se ho na to, jak by vůbec starší herci mohli představovat mladší verze svých postav. Na což prý Andy řekl, že by se využilo digitální omlazení za pomoci umělé inteligence.

Není tak docela zřejmé, jak moc Serkis nebo Bloom jen tak klábosili nebo mluvili zcela vážně, ale jestli by někdo z potenciálních navrátilců potřeboval filmové triky (ať už digitální, nebo třeba ty kostymérské), je to sir Ian McKellen. Jeho Gandalf sice byl vždy schovaný pod kloboukem a plnovousem, takže by asi nebylo těžké herce nalíčit tak, aby vypadal zhruba jako před lety, ale při jakýchkoliv větších pohybech (svižná chůze a víc) už bude muset pětaosmdesátiletému pánovi pomoci dublér nebo jiné triky, aby byl Gandalf stále vitální.

 

Sám McKellen přitom více méně potvrdil, že jej produkce oslovila. Nedávno začal v rozhovorech mluvit o tom, že rozhodně neplánuje odejít do hereckého důchodu, Pána prstenů má stále rád a produkce prý doufá, že se ke svojí ikonické roli vrátí. V dalším interview řekl, že někdy kolem přelomu roku by měl dostat do ruky hotový scénář, a pak se bude moci definitivně rozhodnout, zda se projektu upíše.

Ale co je nejzajímavější, právě v tomhle posledním interview sir Ian prozradil, že se nepřipravuje jeden film, ale rovnou dva! Což někomu může znít jako rajská hudba, pro jiného jako varovný signál. Jistě, z dané doby toho Tolkien přesně kodifikoval tak málo, že pro scenáristy není problém vepsat do mezer opravdu rozsáhlý příběh, jako to už po dvě sezony činí scenáristé seriálu Prsteny moci v rámci ještě staršího období Středozemě. Na druhou stranu sdílí chystané filmy část tvůrčího týmu s tvůrčím týmem Hobita a právě Hobitovi dost uškodilo, že byl extrémně natažený a posléze kvůli tomu také uspěchaný. Snad se tedy novým filmům něčemu obdobnému podaří vyhnout.

 

Foto je ilustrační, z Pána prstenů

Zdroje: Variety,

Galerie: 2

Pán prstenů: O honu Gluma mají vzniknout hned dva filmy | Fandíme filmu Pán prstenů: O honu Gluma mají vzniknout hned dva filmy | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest