Krev na sněhu: Tom Hardy v kriminálce od Joa Nesbøho

Krev na sněhu: Tom Hardy v  kriminálce od Joa Nesbøho | Fandíme filmu
Vertical Entertainment
Zobrazit další 1 obrázek
V Oslu se rozpoutá válka gangů. Režíruje tvůrce poslední bondovky.

Norský autor detektivek Jo Nesbø je mezinárodně populární. I u nás se každý jeho další román stává velkým bestsellerem. Není překvapením, že u něj filmaři často hledají inspiraci. Namátkou připomeňme snímky Lovci hlav, Sněhulák nebo The Hanging Sun.

Nově je v přípravě filmové zpracování Krve na sněhu (Blod på snø / Blood On Snow), kriminálky z prostředí gangů a nájemných zabijáků. Scénář filmu napsal sám Nesbø, nějaké úpravy po něm provedl Ben Power (Mnichov: Na prahu války). Režíruje Cary Fukunaga, známý pro bondovku Není čas zemřít nebo seriály Temný případ či Vládcové nebes. Tom Hardy (Venom, Temný rytíř povstal) je jedním z producentů filmu a ztvární jednu z vedlejších rolí, hlavní roli ztvární Aaron Taylor-Johnson (Tenet, Kick-Ass). Natáčet se má ještě letos.

Děj je zasazený do Osla 70. let minulého století, kde spolu bojují o nadvládu dva znepřátelené gangy, pod vedením Hoffmana a Fishermana (Hardy). Hoffman má ve svých službách vynikajícího zabijáka Olava (Johnson), chladnokrevného, efektivního vraha, který si poradí s libovolným cílem. Pod drsným zevnějškem se ukrývá nečekaně inteligentní člověk s neoblomným morálním přesvědčením, které si vypěstoval během komplikovaného dětství. Když mu Hoffman nařídí, aby zavraždil jeho vlastní manželku, pere se v něm oddanost vůči šéfovi s vlastními zásadami. Rozhodne se, že nestiskne spoušť a namísto toho přijde s vlastním plánem. To z něj udělá další Hoffmanův cíl. Nemá se kam obrátit, a tak uzavírá nestálou alianci, kvůli níž se ocitá uprostřed smrtící války gangů. Z násilného zabijáka se stává překvapivý hrdina, avšak v mafiánském světě vás za dobré skutky nikdo nepochválí.

Titulní foto je ilustrační, Tom Hardy ve filmu Capone

Zdroj: Deadline

Galerie: 2

Krev na sněhu: Tom Hardy v  kriminálce od Joa Nesbøho | Fandíme filmu Krev na sněhu: Tom Hardy v  kriminálce od Joa Nesbøho | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest