Super/Man: The Christopher Reeve Story – Emotivní trailer je tu

Super/Man: The Christopher Reeve Story – Emotivní trailer je tu | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit dalších 7 obrázků
Dokumentární snímek představuje život muže, který se proslavil jako nezničitelný Superman, avšak zranění jej upoutalo na vozík.

Jestli vás někdy jen trochu zajímaly herecké osudy, pravděpodobně jste slyšeli příběh Christophera Reeva – představitele Supermana, který nezničitelného superhrdinu ztvárnil v legendárním snímku z roku 1978 a následných třech pokračováních. V 80. letech si Reeve oblíbil ježdění na koních a roku 1995 během přeskoku spadl, vážně si poranil míchu a od krku dolů ochrnul.

Dokumentární film Super/Man: The Christopher Reeve Story (Super/Muž: Příběh Christophera Reeva) se ohlíží za hercovým životem, zraněním, ochrnutím, rehabilitací a následným aktivismem ve prospěch lidí s podobným omezením. Můžeme argumentovat, že snímek zřejmě bude trochu lakovat realitu na růžovo, když staví na piedestal muže, který měl při čelení strašlivé životní situaci k dispozici všechny myslitelné prostředky. Pořád se ale nakonec musel každodenně rozhodovat pro to, že to nevzdá, nabízené prostředky využije a nevyužije je jen ve prospěch sebe, ale i druhých. A to se taky počítá.

Anotace: Film Super/Man: The Christopher Reeve Story představuje dosud nezveřejněné soukromé záběry, které vykreslují, jak se z neznámého herce stala ikonická hvězda. Skutečný význam slova hrdina nicméně naplnil až po své tragické nehodě, která jej nechala od krku dolů ochrnutého, závislého na ventilátoru a pomoci druhých. Přesto se nikdy nevzdal, šel příkladem a jako aktivista se zapojoval do pomoci druhým. Dokument se pohybuje ve více časových rovinách a zaměřuje se hlavně na dva klíčové momenty Reevesova života. Na jeho obsazení do role Supermana a jeho ochrnutí.

Snímek připravili filmaři Ian Bonhôte a Peter Ettedgui, kteří mají za sebou snímky Zrození fénixe či McQueen. Krom archivních záběrů zesnulého Christophera v dokumentu promlouvají (z archivu i v současnosti) jeho rodina i herečtí přátelé, jako Robin Williams či Glenn Close. Z festivalů dokument provázejí nadšené ohlasy, které jej chválí jako jímavý portrét otce, manžela, hvězdy, aktivisty a hrdiny. Americká kina film nabídnout 21. září, pak zamíří na službu Max.

Podklady a foto: Warner Bros.

Galerie: 8

Super/Man: The Christopher Reeve Story – Emotivní trailer je tu | Fandíme filmu Super/Man: The Christopher Reeve Story – Emotivní trailer je tu | Fandíme filmu Super/Man: The Christopher Reeve Story – Emotivní trailer je tu | Fandíme filmu Super/Man: The Christopher Reeve Story – Emotivní trailer je tu | Fandíme filmu Super/Man: The Christopher Reeve Story – Emotivní trailer je tu | Fandíme filmu Super/Man: The Christopher Reeve Story – Emotivní trailer je tu | Fandíme filmu Super/Man: The Christopher Reeve Story – Emotivní trailer je tu | Fandíme filmu Super/Man: The Christopher Reeve Story – Emotivní trailer je tu | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest