Pressure: Brendan Fraser jako generál Eisenhower velí Dni D

Pressure: Brendan Fraser jako generál Eisenhower velí Dni D | Fandíme filmu
Apple
Jediná chybička v plánu může znamenat krutou válečnou porážku.

Brendan Fraser jede na vítězné vlně. Dostal Oscara za Velrybu, zahrál si pro Martina Scorseseho v Zabijácích rozkvetlého měsíce. A napříště jej čeká ztvárnění výrazné skutečné figury ve válečném historickém dramatu Pressure (Tlak).

Fraser hraje generála Dwighta D. Eisenhowera, Andrew Scott (Potvora, Sherlock) vystupuje jako James Stagg, vrchní britský meteorolog, který dohlíží na to, aby spojenecké síly zaútočily ve správný moment a nezastavilo je na moři počasí. Představitelé dalších rolí se hledají. Režíruje Anthony Maras (Hotel Mumbai). Scénář napsal spolu s režisérem David Haig, filmový a divadelní herec, který má cenu Laurence Oliviera a příležitostně také píše. Napsal i chválenou divadelní hru, z níž chystaný snímek vychází.

Anotace: Den D přijde za 72 hodin. Všechno je připraveno, až na jedinou věc: Na britské počasí. Vrchní britský meteorolog James Stagg dostává za úkol dodat tu nejdůležitější předpověď v dějinách, což jej vystaví intenzivnímu tlaku ze strany spojeneckého velení. Špatné povětrnostní podmínky by mohly mít na převážně námořní operaci zničující vliv, zatímco jakékoliv zdržení zvyšuje riziko, že se o operaci dozví německá rozvědka. Konečné rozhodnutí je na nejvyšším veliteli Dwightu D. Eisenhowerovi, jehož pronásledují vzpomínky na katastroficky zpackaný nácvik Dne D a jenž se může poradit pouze se svou spolehlivou důvěrnicí, kapitánkou Kay Summersby. Do plánovaného odjezdu zbývají hodiny a osud války a milionů lidí visí na vlásku.

Pressure má nabídnout napjaté komorní drama z uzavřených jednání, stejně jako hodlá zachytit měřítko samotného vylodění v Normandii. Natáčení má v Británii začít už v září.

Titulní foto je ilustrační, Brendan Fraser v Zabijácích rozkvetlého měsíce

Zdroj: Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest