Azrael: Po křesťanské apokalypse honí ženu v novém hororu démon

Azrael: Po křesťanské apokalypse honí ženu v novém hororu démon | Fandíme filmu
IFC Films
Zobrazit další 4 obrázky
Trailer představuje horor ze zničené Země, kde nikdo nemluví. Vše se odehrává v reálném čase.

Jedním z hororů, které budou v letošním roce uvedeny, je Azrael. Snímek přináší zajímavou kombinaci několika různých subžánrů. Děj je zasazený do postapokalyptického prostředí. Pod vším je náboženský, ale také okultní podtón. Hrdinka se střetává s nebezpečnými fanatiky a pozvolna se propracuje až k pomstě. Jsme v lese jak vystřiženém z Blair Witch a do toho všeho se vlamuje démonická entita.

Podle anotace se děj odehrává mnoho let poté, co došlo k vytržení, tedy náboženské apokalypse, kdy jsou pravověrní křesťané doslova vytrženi na nebesa, zatímco zbytek zůstává odvržený dole na Zemi. Azrael je mladá žena, již pronásleduje kult náboženských fanatiků, kteří se rozhodli odvrhnout hřích mluvené řeči. Azrael má být obětována, aby se utišilo prastaré zlo, co dlí v okolní divočině. Ženě se však podaří uprchnout a je odhodlaná přežít za jakoukoliv cenu.

Ústřední hrdinku Azrael (což je v islámské tradici jméno pro anděla smrti) ztvárnila Samara Weaving, známá z Krvavé nevěsty, Babylonu, Vřískotu 6 nebo Úplně cizích lidí. Dále hrají Vic Carmen Sonne, Katariina Unt a Nathan Stewart-Jarrett.

Film natočil E. L. Katz, podepsaný pod Cheap Thrills nebo Small Crimes. Scénář napsal Simon Barrett, autor snímků You're Next, The Guest, Blair Witch: 20 let poté nebo Godzilla x Kong: Nové impérium. Recenze z festivalů jsou spíš rozpačité, kdy hovoří o tom, že se film snaží především šokovat množstvím násilí, zvraty a nepřerušovaným tokem vyprávění, avšak chybí mu nějaká silná emocionální linka, nebo opravdu zajímavý děj, které by ze snímku dělaly víc než jen zručně odvedenou přehlídku utrpení se skvělou Weaving v hlavní roli.

Nicméně pusťte si trailer a udělejte si obrázek, zda vás snímek láká nebo ne. Zámořské datum premiéry je stanoveno na 27. září, někdy později by snad mohl film dorazit i k nám.

Podklady a foto: IFC Films

Galerie: 5

Azrael: Po křesťanské apokalypse honí ženu v novém hororu démon | Fandíme filmu Azrael: Po křesťanské apokalypse honí ženu v novém hororu démon | Fandíme filmu Azrael: Po křesťanské apokalypse honí ženu v novém hororu démon | Fandíme filmu Azrael: Po křesťanské apokalypse honí ženu v novém hororu démon | Fandíme filmu Azrael: Po křesťanské apokalypse honí ženu v novém hororu démon | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest