Kořist: Aligátoři se vracejí, tentokrát útočí v New Yorku

Kořist: Aligátoři se vracejí, tentokrát útočí v New Yorku | Fandíme filmu
Paramount Pictures
Zobrazit další 1 obrázek
Ze zatopeného sklepa se nebezpeční dravci přesunou do prostředí spláchnutého velkoměsta.

Možná si vzpomenete na pět let starý aligátoří monster thriller Kořist (Crawl), v němž při povodních na Floridě napadli aligátoři otce a dceru v zaplaveném sklepě jednoho domku. Nešlo o kdovíjak výjimečnou záležitost, nicméně i tak je Kořist dodnes nejúspěšnějším filmem kariéry hororového specialisty Alexandra Ajy. S asi čtrnáctimilionovým rozpočtem se podařilo utržit jen v kinech přes 90 milionů. Natáčení pokračování tak působí jako naprosto jasná volba.

O „dvojce“ zatím mnoho nevíme, zřejmé je to, že se nevrátí původní obsazení. Ačkoliv Haley (Kaya Scoddelario) a její táta Dave (Barry Pepper) přežili, scenáristé je nebudou týrat a nechystají je podruhé nechat vstoupit do stejné rozvodněné řeky. Tentokrát má být vyprávění zasazené do New Yorku, kde nové postavy budou čelit hrozbě v prostředí velkoměsta.

Záplavy se New Yorku nevyhýbají, takže z tohoto pohledu nejde o nikterak fantasmagorickou představu. Horší je to s aligátory. Nebudu vám tvrdit, že jsem dělal nějakou důkladnou rešerši, ale po zběžném googlování to vypadá, že nejbližší volně žijící aligátoři jsou v Severní Karolíně, která je od města vzdálená stovky kilometrů. Takže čeho se vlastně dočkáme? Utečou na svobodu ještěři ze zoo? Nebo se snímek inspiruje urban legendami, podle nichž lidé splachují ve městě do toalet své maličké krokodýlí mazlíčky, kteří pak v kanalizaci dorůstají do dospělé velikosti?

Pokračování opět zrežíruje Aja, jenž má za sebou filmy jako Noc s nabroušenou břitvou, Hory mají oči nebo Piraňa 3D. Scénář píší Andrew Deutschman a Jason Pagan, dosud podepsaní pod Projekt minulost a Paranormal Activity: The Ghost Dimension. Spolu s Ajou produkuje hororový guru Sam Raimi. Natáčet se má letos na podzim v Evropě.

Titulní foto je ilustrační, z prvního dílu

Zdroj: The Hollywood Reporter

Galerie: 2

Kořist: Aligátoři se vracejí, tentokrát útočí v New Yorku | Fandíme filmu Kořist: Aligátoři se vracejí, tentokrát útočí v New Yorku | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest