Netvor z Černé laguny: Tvůrce V zajetí démonů chystá remake

Netvor z Černé laguny: Tvůrce V zajetí démonů chystá remake | Fandíme filmu
Universal
Po Saw, V zajetí démonů či Insidious si James Wan vyšlápne na klasické monstrum.

Režisér James Wan si po Aquamanovi a ztraceném království vyhlédl svůj další projekt. Připravuje nové zpracování Netvora z Černé laguny (Creature from the Black Lagoon), klasického monster hororu studia Universal. Uvádějí to velké hollywoodské zpravodaje a potvrdil to sám Wan.

Podle magazínu Deadline má jít o „moderní uvěřitelné převypávění“ původní klasiky, které se má hodně opírat o tělesný horor a přitom být uctivé vůči původnímu snímku. Studio Universal považuje svá klasická monstra (Frankenstein, vlkodlak, mumie…) za své úspěšné a dobře rozpoznatelné značky a neustále se jednotlivá monstra pokouší vrátit na plátna, ať už v rámci pokračování nebo dalších a dalších remaků.

Původní Netvor vznikl v roce 1954, dostal dvě pokračování a monstrum a jeho nejrůznější variace se objevily v řadě dalších filmů i seriálů, zaměřených na monstra. Netvor z Černé laguny je také silnou inspirací pro oscarovou Tvář vody Guillerma del Tora. Minimálně od roku 1982 se v Hollywoodu postupně objevovaly různé pokusy o remake. Jen u nás na webu jsme psali o několika různých projektech, kdy jeden shodou okolností dokonce psal Will Beall, jeden ze scenáristů prvního Wanova Aquamana.

Wan bude snímek produkovat a podle The Hollywood Reporteru se momentálně hledá scenárista, který s ním připravovaný projekt napíše. Magazín dodává, že od dokončení druhého Aquamana James chtěl natočit nějaký horor a nakonec se našel právě v myšlence, že zremakuje Netvora. Krom Aquamana a Rychle a zběsile 7 je James dlouhodobým hororovým specialistou. Natočil Saw, Insidious, Zhoubné zlo a V zajetí démonů, které dalo vzniknout rovnou celému provázanému světu filmů.

Původní film režiséra Jacka Arnolda byl uveden v roce 1954. Vědecká výprava objeví v hlubinách Amazonie prehistorického vodního tvora, hybrid obojživelníka a člověka. Ten je okouzlen členkou výpravy Kay a unáší ji. Zbytek výpravy začíná dvojici pronásledovat, aby dívku zachránil a tvora poslal tam, odkud přišel.

Titulní foto je ilustrační, z původního Netvora z Černé laguny

Zdroje: James Wan, The Hollywood Reporter, Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest