Vetřelec: Romulus – Velká oslava hororové ságy dorazila do našich kin

Vetřelec: Romulus – Velká oslava hororové ságy dorazila do našich kin | Fandíme filmu
20th Century Studios
Zobrazit další 3 obrázky
Podle recenzí je odkazování na starší vetřelecké filmy možná příliš, ale jinak do kin dorazila solidní krvavá podívaná z hlubokého vesmíru.

Tak je to tady. Jeden z nejočekávanějších filmů letošního léta se začal promítat v českých kinech. O snímek Vetřelec: Romulus (Alien: Covenant) je celosvětový zájem, kdy analytici předvídají, že do konce víkendu zvládne film globálně utržit 75 milionů dolarů. Z toho 40 milionů jen ve Spojených státech, tedy víc, než tam před sedmi lety utržil Vetřelec: Covenant, film původního režiséra Ridleyho Scotta, jenž měl oproti Romulovi o pětinu vyšší rozpočet.

Zájem publika můžeme přikládat vydařeným trailerům a snad i pozitivním recenzím. Už minulý týden tu byly ohlasy influencerů ze světové premiéry, které dost chválily. Když nejnovější přírůstek vetřelecké ságy zhodnotili profesionální recenzenti, tak sice opadlo bezuzdné nadšení, nicméně pořád jednoznačně převažují pozitivní známky.

Kritici si vesměs docela stýskají, že je film hodně velká úlitba skalním fanouškům a pocta sérii (hlavně jejím nejstarším dvěma dílům). Takže se neustále na něco odkazuje, pomrkvává se na diváka nebo se skládají pocty oblíbeným starším scénám. V rámci děje Aliena: Romulus to prý občas už prakticky ani nedává smysl a na některé diváky neustálé připomínání jiných filmů může působit rušivě. Ale pokud tenhle typ fanouškovských poklon máte rádi, tak byste si naopak mohli velké množství nejrůznějších souvislostí užít.

A sám o sobě prý Romulus také není marný. Chvála míří hlavně za zpracováním filmového světa (podoba kulis, rekvizit, příšer…) a ústředními herci a jejich postavami. Ty podle recenzentů potěší tím, jak srozumitelně se v nebezpečné situací chovají. Což je hodně daleko například od vetřeleckého prequelu Prometheus, jemuž bylo dost vyčítáno právě to, že se jeho postavy v cizím prostředí neustále chovají tak, jako kdyby si vyloženě přály přijít o kejhák.

Film promítají snad všechna větší česká kina, takže kdybyste náhodou stále ještě váhali, zda o víkendu na snímek vyrazit, tak si pusťte přiložené ukázky a třeba si definitivně ujasníte, jestli je Romulus pro vás. (Jen bacha, pokud máte silnou averzi vůči spoilerům - spousta upoutávek docela silně naznačuje, které postavy nevyváznou z vesmírné základny živé).

Vetřelec: Romulus je do velké míry nezávislý na dosavadních Vetřelcích. Odehrává se asi dvacet let od událostí na lodi Nostromo a pojednává o skupině mladých dobrodruhů, kteří kvůli touze po zisku vyrazí na opuštěnou základnu společnosti Weyland-Yutani. Tam místo bohatství narazí na tu nejděsivější životní formu v celém vesmíru. Datum premiéry je stanoveno na 15. srpna 2024, režíruje Fede Alvarez, původní režisér Ridley Scott patří mezi producenty. Do hlavních rolí byli obsazeni Cailee Spaeny, Isabela Merced, David Jonsson, Archie Renaux, Spike Fearn a Aileen Wu.

Podklady a foto: 20th Century Studios

Galerie: 4

Vetřelec: Romulus – Velká oslava hororové ságy dorazila do našich kin | Fandíme filmu Vetřelec: Romulus – Velká oslava hororové ságy dorazila do našich kin | Fandíme filmu Vetřelec: Romulus – Velká oslava hororové ságy dorazila do našich kin | Fandíme filmu Vetřelec: Romulus – Velká oslava hororové ságy dorazila do našich kin | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest