Vrána: I nejnovější upoutávka staví na krásné české architektuře

Vrána: I nejnovější upoutávka staví na krásné české architektuře | Fandíme filmu
Lionsgate
Zobrazit další 3 obrázky
Ochutnejte vrcholnou akční scénu filmu, nemrtvý protagonista rozřezává protivníky na malé kousky.

29. června bude uvedena nová Vrána (The Crow) do našich kin, mezinárodně dokonce o týden dříve. Je tedy čas zatopit pod propagačním kotlem. Posledně tu byl klip z honičky, co začíná u Národního divadla, teď je tu další akční ochutnávka, co opět sází na krásnou českou architekturu. Tentokrát pro změnu nahlížíme do Státní opery (sál) a bývalé Živnobanky v ulici Na příkopě (schodiště). Prostříhávání akce s uměním často funguje, v minulosti takové kombinace využily třeba snímky Quantum of Solace nebo John Wick. Uvidíme, zda to bude fungovat i ve Vráně, nicméně takhle na první pohled se trochu bojím toho, aby akci neubližoval střih. Rvačka určitě není tak divácky přehledná, jak by mohla být .

Představitel hlavní role Bill Skarsgård v rozhovoru pro Fandango scénu blíže rozebral a popsal, že se několikrát celá kompletně předělávala, protože realizovaná varianta tvůrcům následně nedala příliš smysl. Nesmrtelný Eric měl původně likvidovat své oponenty vizuálně půvabným způsobem, měl v akci působit skoro jako tanečník. Záhy se ale tvůrci shodli, že by měla finální akční scéna v opeře působit daleko víc nihilisticky a brutálně – Ericovi už je všechno jedno, cítí pouze touhu po pomstě, kterou si ani neužívá, jen ji chce vykonat. Chce působit bolest všem okolo a sám přijímat veškerou bolest, kterou při tom zažívá, protože cítí nezměrnou vinu a nenávist vůči sobě samému.

Dole v galerii na vás čekají nejnovější plakáty.

Vrána je komiks, kterým se jeho autor Jamese O’Barrem pokusil vyrovnat se smrtí svojí přítelkyně. Jeho hrdina Eric Draven také přišel o svou milovanou, kterou zavraždil spolu s ním pouliční gang. S pomocí vrány, která odvádí duše zemřelých na druhý břeh, vstává Eric z hrobu, aby vykonal pomstu na všech, kteří jsou za smrt jeho milované zodpovědní. Komiks už v roce 1994 zrežíroval Alex Proyas. Z jeho adaptace se stala kultovní atmosferická záležitost, kterou bohužel provází tragický stín – během natáčení zahynul představitel hlavní role, Brandon Lee.

V hlavní roli nového zpracování Vrány vystupuje Bill Skarsgård. Dále hrají FKA twigs, Danny Huston, Laura Birn, Sami Bouajila a Jordan Bolger. Film zrežíroval Rupert Sanders. Scénář napsali Zach Baylin a Will Schneider. Datum premiéry je v českých kinech stanoveno na 29. srpna 2024. Snímek s padesátimilionovým rozpočtem se natáčel v Praze a Mnichově.

Podklady a foto: Lionsgate

Galerie: 4

Vrána: I nejnovější upoutávka staví na krásné české architektuře | Fandíme filmu Vrána: I nejnovější upoutávka staví na krásné české architektuře | Fandíme filmu Vrána: I nejnovější upoutávka staví na krásné české architektuře | Fandíme filmu Vrána: I nejnovější upoutávka staví na krásné české architektuře | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest