Sněhurka: Hraný remake v traileru jen kopíruje původní animák

Sněhurka: Hraný remake v traileru jen kopíruje původní animák | Fandíme filmu
Disney
Zobrazit dalších 10 obrázků
Ještě před prázdninami pohádka podstupovala rozsáhlé přetáčky, co měly do příběhu vrátit odstraněné trpaslíky.

Nová Sněhurka (Snow White) studia Disney je ověšená tolika nesnázemi, že její vznik působí ještě o to zbytečněji, než nápad jako takový. Studio zaměřené na rodinnou zábavu se na hrané remaky svých animovaných hitů zaměřuje už několik let, nějaký zajímavý tvůrčí vklad však přinesl jen zlomek z nich. Naprostá většina jsou bezduché kopírky originálu. Ale publikum se do kin hrne, a tak Disney logicky točí dál.

V prvním teaser traileru podobně zpracované Sněhurky, uveřejněném v rámci Disneyho akce D23, najdete záběry, které silně připomínají devadesát let starý animák. I samotné výtvarné zpracování na první pohled působí prakticky zcela animovaně. V některých chvílích to vypadá, jako by z celého obrazu byly živé jen obličeje herců a zbytek kompletně vznikl v počítači. Reálně tak hrozí, že Sněhurka zařadí po bok dalších beztvarých zbytečností, jako jsou remake Krásky a zvířete nebo Lvího krále.

Je smutné, kolik energie na podobně nevýrazný výsledek muselo padnout a kolik negativních emocí museli tvůrci snést, než dotáhli dílo do konce. Natáčení mělo původně začít už roku 2020 v Kanadě, ale kvůli covidu se o rok odložilo a přesunulo do Británie. Následně část kulis spálil požár. Filmaři museli poslouchat nářky nad tím, že ústřední hrdinku nehraje běloška. Herečka Rachel Zegler veřejně prozradila, že byla pohádka zmodernizována, protože v dnešní době už zkrátka příběh o křehké dívce, která poslušně čeká na to, až ji zachrání cizí princ (který se chová prakticky jako stalker) není to pravé ořechové. Od tradicionalistů hned následovala další vlna nenávisti.

A další se vzedmula, když vyšlo najevo, že ve filmu nevystupují klasičtí trpaslíci, ale banditi (vesměs) běžného vzrůstu, různých pohlaví a barvy pleti. Odpor na sítích by Disney nejspíš ještě nechal plavat, avšak rozpracovaný film nedostal pozitivní zpětnou odezvu ani během testovacích projekcí. Následovaly tak rozsáhlé a dlouho trvající přetáčky, které definitivně skončily až letos v červnu, tedy dva roky po tom, co natáčení začalo. Během přetáček došlo minimálně k nahrazení lidských banditů digitálními trpaslíky, ale asi nebudeme příliš odvážní, pokud si zaspekulujeme, že Disney nařídil celkově celý film daleko víc připodobnit původnímu animáku.

K tomu si připočtěte průtahy způsobené loňskými stávkami a tak až pět let po najmutí režiséra Marca Webba je tu konečně první teaser trailer, ze kterého pětiletá práce rozhodně nikterak nečiší… Jestli už se nic dalšího nepokazí, dočkáme se snímku příští rok v březnu.

Sněhurka je hranou muzikálovou reimaginací klasického animáku Walta Disneyho z roku 1937. Kouzelné hudební dobrodružství znovu otevírá nadčasový příběh se Šmudlou, Prófou, Kejchalem, Rejpalem, Stydlínem, Štístkem a Dřímalem. V hlavních rolích vystupují Rachel Zegler, Gal Gadot,

Andrew Burnap nebo Ansu Kabia. Režíruje Marc Webb. Datum české premiéry je stanoveno na 20. března 2025.

Podklady a foto: Disney

Galerie: 11

Sněhurka: Hraný remake v traileru jen kopíruje původní animák | Fandíme filmu Sněhurka: Hraný remake v traileru jen kopíruje původní animák | Fandíme filmu Sněhurka: Hraný remake v traileru jen kopíruje původní animák | Fandíme filmu Sněhurka: Hraný remake v traileru jen kopíruje původní animák | Fandíme filmu Sněhurka: Hraný remake v traileru jen kopíruje původní animák | Fandíme filmu Sněhurka: Hraný remake v traileru jen kopíruje původní animák | Fandíme filmu Sněhurka: Hraný remake v traileru jen kopíruje původní animák | Fandíme filmu Sněhurka: Hraný remake v traileru jen kopíruje původní animák | Fandíme filmu Sněhurka: Hraný remake v traileru jen kopíruje původní animák | Fandíme filmu Sněhurka: Hraný remake v traileru jen kopíruje původní animák | Fandíme filmu Sněhurka: Hraný remake v traileru jen kopíruje původní animák | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest