Mufasa: Lví král – V novém traileru je „animovaná“ Afrika jako živá

Mufasa: Lví král – V novém traileru je „animovaná“ Afrika jako živá | Fandíme filmu
Disney
Zobrazit dalších 11 obrázků
Film o mládí Simbova otce Mufasy sází na příběh bratrské sounáležitosti.

Těsně před víkendovou akcí D23 k velké přehlídce Disneyho novinek nalákala krátká ochutnávka ze snímku Mufasa: Lví král (Mufasa: The Lion King). V tom Rafiki vypráví Simbově dceři Kiaře o tom, jak se její dědeček Mufasa stal králem. Během D23 byl zveřejněný delší trailer, který si můžete níže přehrát.

Za sebe musím říct, že z dosud zveřejněných ukázek na mne Mufasa v té nejnovější udělal nejpozitivnější dojem. Příběh o dvou nevlastních bratrech, kteří čelí společně těžkostem, je možná na první pohled hodně tradiční, ale v tomhle případě se alespoň sestřih, výtvarné zpracování a hudba snoubí takovým způsobem, že snímek začíná působit jako možná nepřevratná, ale celkem milá pohádka.

Stále mám pocit, že opravdu zajímavé je na filmu jen fotorealistické zpracování animované přírody, ale kdo ví, třeba mě oscarový režisér Barry Jenkins nakonec přesvědčí, že z jeho strany nejde jen o zaprodání duše výdělečné pracovní příležitosti, ale opravdu měl v rukávu nějaký úžasný nápad, jak na Disneyho komerčním pískovišti vyprávět nějaký osobitý příběh. Dole v galerii na vás čekají nejnověji zveřejněný plakát a fotky.

V Mufasovi: Lvím králi vypráví opičí šaman Rafiki příběh. Lvíče Kiara, dcera Naly a Simby, poslouchá společně s Timonem a Pumbou legendu o Mufasovi. V retrospektivě se vyjevuje příběh osiřelého lvíčete Mufasy, který je ztracený a sám, dokud se nepotká se lvem Takou, královským dědicem, jenž se nad ním slituje. Náhodné setkání odstartuje velké dobrodružství skupinky vyděděnců, kteří hledají svůj osud. Jejich vzájemná pouta si projdou zkouškou a budou muset spolupracovat, aby unikli nebezpečnému a smrtícímu nepříteli.

Aaron Pierre vystupuje jako Mufasa, Kelvin Harrison Jr. jako Taka, Tiffany Boone jako Sarabi, Kagiso Lediga jako mladý Rafiki, Preston Nyman jako Zazu, Mads Mikkelsen jako hrdý lev Kiros, Thandiwe Newton jako Takova matka Eshe, Lennie James jako Takův otec Obasi, Anika Noni Rose jako Mufasova matka Afia, Keith David jako Mufasův otec Masego, John Kani jako Rafiki, Seth Rogen jako Pumbaa, Billy Eichner jako Timon, Donald Glover jako Simba, Beyoncé Knowles-Carter jako Nala a Blue Ivy Carter jako Kiara, dcera Simby a Naly. Scénář napsal Jeff Nathanson. Datum české premiéry je v kinech stanoveno na 19. prosince 2024.

Podklady a foto: Disney

Galerie: 12

Mufasa: Lví král – V novém traileru je „animovaná“ Afrika jako živá | Fandíme filmu Mufasa: Lví král – V novém traileru je „animovaná“ Afrika jako živá | Fandíme filmu Mufasa: Lví král – V novém traileru je „animovaná“ Afrika jako živá | Fandíme filmu Mufasa: Lví král – V novém traileru je „animovaná“ Afrika jako živá | Fandíme filmu Mufasa: Lví král – V novém traileru je „animovaná“ Afrika jako živá | Fandíme filmu Mufasa: Lví král – V novém traileru je „animovaná“ Afrika jako živá | Fandíme filmu Mufasa: Lví král – V novém traileru je „animovaná“ Afrika jako živá | Fandíme filmu Mufasa: Lví král – V novém traileru je „animovaná“ Afrika jako živá | Fandíme filmu Mufasa: Lví král – V novém traileru je „animovaná“ Afrika jako živá | Fandíme filmu Mufasa: Lví král – V novém traileru je „animovaná“ Afrika jako živá | Fandíme filmu Mufasa: Lví král – V novém traileru je „animovaná“ Afrika jako živá | Fandíme filmu Mufasa: Lví král – V novém traileru je „animovaná“ Afrika jako živá | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest