Tron: Ares – První trailer pronikl na internet

Tron: Ares – První trailer pronikl na internet | Fandíme filmu
Disney
Pokračování sci-fi série dělá vše pro to, aby opět nabídlo legendární hudební doprovod.

Vedle komiksových trailerů došlo během předváděcí akce D23 také k premiéře traileru pro sci-fi Tron: Ares, která naváže na předchozí Trony a bude do kin uvedena příští rok na podzim. Premiéra je daleko, snímek byl dotočený teprve letos v květnu, první upoutávka tedy byla určena pouze publiku přímo na D23. Fanoušci ji ale z místa poslali na internet, podobně jako to udělali pro Captaina Americu 4, nové Star Wars, Ironheart nebo Daredevila. I tady platí, že video přiložené v článku dříve či později zmizí, ale na sociálních sítích se vám určitě podaří dohledat nějakou kopii.

Upoutávka je vydatná, asi tříminutová, ukazuje nám Jareda Leta v roli ústředního antagonisty Area a také nám prezentuje, jak to bude vypadat, až se virtuální programy začnou drát do skutečného světa, kde se zřejmě pokusí převzít nadvládu. Nejvíc z prezentovaných záběrů vyčnívá akční motocyklová honička, v níž jednostopý stroj (nápadně připomínající lightcycly z virtuálního světa) přeřízne policejní auto.

Přímo během akce ukázku připravily hvězdy filmu, které řekly něco málo o svých postavách. Evan Peters vystupuje jako Julian Dillinger, zjevně tedy jako příbuzný Eda Dillingera, padoucha původního snímku z 80. let. Peters naznačil, že s Dillingerovými se mohou vrátit další problémy. Vrací se Jeff Bridges, jehož účast zatím zůstává trochu zahalena tajemstvím. Bridges nicméně tvrdí, že má ve filmu jen malou roli. Greta Lee potom hraje Eve Kim, lidskou postavu, geniální programátorku, jež podle svých slov umožní Areovi, aby se dostal do našeho světa. Letův antagonista by měl být vládcem virtuálního Gridu, který se snaží přijít na to, jak natrvalo osídlit skutečný svět.

A pozor, skvělou zprávou je, že se Tron: Ares pokusí navázat na Legacy v jednom klíčovém aspektu. Ať už ohlasy na předchozí díl série byly jakékoliv, film sklízel chválu za vizuální zpracování a hudbu. Jmenovitě dnes již ikonický hudební doprovod od elektronické kapely Daft Punk. Ti před třemi lety ukončili činnost, takže i kdyby je produkce chtěla zpátky, zřejmě už by to nevyšlo. Ale podařilo se angažovat Nine Inch Nails!

Ti jsou sami o sobě v hudebním světě obrovský pojem. Jejich hudba inspirovala kvantum dalších hudebníků, objevuje se pravidelně ve filmech a míchá v sobě rock s elektronikou, podobně jako právě Daft Punk ve svém doprovodu k Legacy. Jedinými stabilními členy formace jsou navíc Trent Reznor a Atticus Ross, skladatelské duo oceněné dvěma Oscary, jež má za sebou vynikající hudbu pro Sociální síť, Muže, kteří nenávidí ženy, Zmizelou, Duši, Rivaly nebo Watchmeny.

Full Higher Quality TRON: Ares Trailer (Spoilers)
byu/CaptainSamus intron

Ve filmu Tron: Ares Jared Leto ztvární titulárního Area. To je sebeuvědomělý program, který vystoupí z virtuálního světa „Gridu“ do lidského světa. Ten na takový kontakt není připravený. Greta Lee má ztvárnit programátorku videoher a šéfku technologické společnosti, jež se vydává na útěk, aby ochránila svou technologii, která má potenciál změnit svět. Evan Peters zřejmě bude představovat záporáka. Dále hrají Gillian Anderson, Jodie Turner-Smith, Cameron Monaghan a Sarah Desjardins. Z minulých filmů se vrací Jeff Bridges. Oproti dvěma předchozím Tronům bychom měli strávit víc času ve světě lidí. Scénář napsali Jesse Wigutow a Jack Thorne. Joachim Rønning, Jared Leto vedle vystupování před kamerou také produkuje. Datum premiéry je stanoveno na 10. října 2025.

Podklady a foto: Disney

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest