Proč mě nemiluješ? - Černý humor, Jennifer Lawrence, apokalypsa a manželství

Proč mě nemiluješ? - Černý humor, Jennifer Lawrence, apokalypsa a manželství | Fandíme filmu
Sony Pictures
Talentovaná herečka v černé komedii vykreslí směšně zoufalé manželství ve stínu nukleární války.

Hvězdná Jennifer Lawrence (Hunger Games, Volavka, Pasažéři) si chce tvarovat nadcházející kariéru k obrazu svému a vybírá si zajímavé projekty. Před pár dny jsme představili její připravovaný snímek Die, My Love, jenž rozebírá vztahy a duševní zdraví. Podobnou náplň nabídne také Why Don't You Love Me? (Proč mě nemiluješ?).

Lawrence novinku připravuje spolu s prestižním nezávislým studiem A24, je jedním z producentů filmu. Scénář píše Robert Funke, dosud podepsaný pod seriál Jak se stát bohem na Floridě. Snímek vychází ze stejnojmenného grafického románu, jenž v roce 2023 vydal Paul B. Rainey. Oficiální anotace komiksové předlohy slibuje zajímavý zážitek:

Manželství Claire a Marka upadá a rozhodně není šťastné. Claire nenosí prakticky nic jiného než župan, válí se na gauči a kouří jednu cigaretu za druhou. Markovi se slévají jednotlivé dny a už ani nedokáže dovézt děti včas do školy. Oba ztratili jakýkoliv zájem o rodinu a večer se zmůžou pouze na to, aby objednali pizzu nebo čínu. Mark spí na gauči a už si ani nepamatuje jméno vlastního syna. V práci si připadá jako podvodník, když se mu v ní nějak záhadně stále daří. Claire šmíruje svého bývalého přítele a v duchu mu vyčítá, že ji opustil, že dovolil, aby se propadla svému současnému životu.

Oba dva se nemůžou zbavit pocitu, že to celé je jen sen. Nevypadaly jejich životy náhodou úplně jinak? Z rádia se dozvědí, že se blíží nevyhnutelná nukleární válka a v tu chvíli jim to začíná docházet: Tenhle život si nevybrali… Why Don’t You Love Me? Je černá komedie o manželství, alkoholismu, depresi a oplakávání promarněných příležitostí. Děj je zasazený do směšně děsivého alternativního světa, kde bolest a zmatek mohou lidi donutit ke špatným rozhodnutím, ale také je mohou nakonec dovést k vysvobození...možná.

Titulní foto je ilustrační, Jennifer Lawrence ve filmu Nic ve zlým

Zdroj: Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest