Blade: Prokletá marvelovka se nejspíš zase odkládá

Blade: Prokletá marvelovka se nejspíš zase odkládá | Fandíme filmu
New Line Cinema
Disney upravil termíny chystaných marelovek. Signalizuje to premiéru příštího Spider-Mana?

V červnu bylo odhaleno, že Blade před časem ztratil dalšího režiséra. Během propagace novinky Deadpool & Wolverine šéf studia Kevin Feige řekl, že Marvel nechce nic uspěchat a hlavní je připravit film pořádně. Následně na Comic-Conu studio představilo všechny své oficiálně ohlášené filmy, kromě Bladea. Přesto snímek i nadále zůstal na seznamu plánovaných premiér, i když v něm nedávno konglomerát Disney jiný termín škrtl.

 

Teď Bladeovy příznivce znervóznil šéf Disneyho Bob Iger. Ten podal akcionářům zprávu o uplynulém fiskálním období a zmínil se o nejbližších chystaných projektech. Podobně jako Comic-Con uvedl také Iger jmenovitě všechny chystané marvelovky roku 2025 a Avengers: Doomsday z roku 2026. Bladea nejmenoval. Možná je to naprostá náhoda, ale také by to mohlo být další potvrzení fanouškovských obav: Plánovaný termín uvedení 6. listopadu 2025 se prostě nestihne, protože se pořád ještě teprve píše scénář a hledá režisér. Oficiálně potvrzený odklad premiéry stále není, ale pozitivní zprávy Bladeovi prostě chybí.

Když už byla řeč o kalendáři termínů, v tuhle chvíli je situace následující: Na příští rok je na 13. února oznámený Captain America: Nový svět, na 1. května Thunderbolts*, na 24. července The Fantastic Four: First Steps a na 6. listopadu tedy prozatím Blade.

 

V roce 2026 jsou zatím na 30. dubna oznámeni Avengers: Doomsday a jinak má Marvel zarezervované dva termíny, s nimiž zatím není oficiálně spojen konkrétní film. První se do kin chystá 12. února, ten druhý 5. listopadu. Můžeme spekulovat o tom, že by termíny mohli dostat dalších Doctor Strange a Shang-Chi, ale to jsou v tuto chvíli jen dohady. Jeden termín může ve finále dostat třeba i odložený Blade. Následně studio uvede 6. května 2027 Avengers: Secret Wars a má zabrané termíny 23. července a 5. listopadu.

Pozornost nicméně budí skutečnost, že si studio vyškrtlo z programu donedávna zabraný termín 24 července 2026. Možná to souvisí čistě s tím, že Disney konečně dovolil upřednostnit kvalitu před kvantitou a nakázal každoročně natáčet pouze omezený počet marvelovek. Mezi fanoušky už se nicméně začala rozebírat i druhá teoretická varianta: Nepustil náhodou Marvel termín kvůli tomu, aby v něm partnerské studio Sony mohlo uvést příštího Spider-Mana, kterého obě společnosti ve spolupráci připravují a často jej do kin uváděly právě v červenci? Na odpověď zatím čekáme.

 

Titulní foto je ilustrační, ze staršího Bladea

Podklady: Disney, Marvel

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest