Tajemství loňského léta: Pokračování vražedné klasiky nabírá obsazení

Tajemství loňského léta: Pokračování vražedné klasiky nabírá obsazení | Fandíme filmu
Columbia Pictures
Maskovaný zabiják s hákem po letech opět tne do živého. Máme seznam jeho čerstvých terčů.

V květnu bylo oznámeno datum premiéry příštího snímku ze série Tajemství loňského léta (I Know What You Did Last Summer). Do českých kin bude snímek uveden 17. července 2025. Natáčení se tedy blíží a je třeba dát dohromady obsazení, což se také děje. Zatímco o dříve slibovaném návratu Jennifer Love Hewitt a Freddiho Prinze Jr. se v poslední době mluví jako o něčem, o čem se stále ještě jedná, s jistotou známe představitele nových rolí.

Těmi se stávají Camila Mendes (Riverdale), Madelyn Cline (Outer Banks), Sarah Pidgeon (Trosečnice), Tyriq Withers (Jen mi dál lži) a Jonah Hauer-King (Svět v plamenech). Proč jsou o Hewit a Prinzovi stále pochyby není tak docela zřejmé. Možná se produkce pokouší (marně) jejich účast utajit, nebo se třeba stále ještě jedná o ceně. Ale to jen spekuluji.

Spekulovat nemusíme o tom, jak je to s návazností snímku. Tedy alespoň částečně. Online se objevily drby o tom, že by nový film mohl ignorovat všechna pokračování. K tomu se vyjádřila sama režisérka Jennifer Kaytin Robinson, jež online otevřeně řekla, že jako kanonický vnímá snímek Tajemství loňského léta 2: Rok poté. To dává smysl, protože v Roce poté vystupovali jak Hewitt, tak Prinze Jr. Ve třetím filmu ani v televizním seriálu se nikdo z postav z prvního snímku neobjevil a dokonce i vraždícího zahaleného rybáře hrál jiný herec. Tak či tak bychom nejspíš neměli očekávat, že nový snímek bude na kterékoliv z těch předchozích navazovat jakkoliv zásadně - Uplynulo skoro třicet let a studio bude chtít, aby se bez potíží chytali i diváci, co starší Tajemství neznají.

Tajemství loňského léta vzniklo v roce 1997 v rámci vlny hororových vyvražďovaček druhé poloviny 90. let. Tehdy partička rozjívených mladých srazila nešťastnou náhodou cestou z pláže postavu v rybářském pršiplášti. Ačkoliv sražený stále jevil známky života, viníci se rozhodli těla zbavit a svůj poklesek ututlat. Rok na to však jedna z členek partičky dostává mrazivý vzkaz: „Vím, co jsi udělala loni v létě“. Následně začne jít čtveřici po krku zahalená postava s naostřeným rybářským hákem v ruce. Vznikla dvě pokračování a seriálové zpracování. Tajemství prapůvodně vychází z románu Lois Duncan z roku 1973.

Titulní foto je ilustrační, z původního filmu

Zdroje: Deadline, Jennifer Kaytin Robinson

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest