Past: Do našich kin dorazil hon vraha plný zvratů

Past: Do našich kin dorazil hon vraha plný zvratů | Fandíme filmu
Warner Bros.
Mistr překvápek M. Night Shyamalan přináší hru kočky s myší na koncertě. Recenze jsou utajené.

Jednoznačně největší novinkou týdne je v našich kinech thriller Past (Trap) – nová vypravěčská hříčka tajnůstkáře M. Night Shyamalana, autora Šestého smyslu či Znamení. Dopředu víme, že si pro nás M. Night připravil své oblíbené hry s očekáváním a rozuzlením. Děj je zasazený na koncert, kde se policie snaží políčit past na nebezpečného zabijáka. Aby byla situace složitější, je zabijákem zřejmě sám ústřední protagonista (Josh Hartnett), který navíc na první pohled působí jako milující taťka.

Zní to zábavně, zábavně vypadaly všechny upoutávky, nicméně premiéra docela budí obavy. Studio vůbec neuspořádalo novinářské projekce, anebo minimálně do poslední chvíle drželo přísné embargo, protože ačkoliv už se v některých zemích film promítá (třeba právě v Česku) a na domácí americký trh dorazí Past zítra, recenzí pořád vyšlo naprosté minimum, navíc žádná ze Spojených států. Už to nám dopředu signalizuje, že studio v přijetí filmu nemá velkou důvěru.

Když si na sociálních sítích dohledáte nějaké krátké novinářské ohlasy nebo na přečtete na filmových databázích názory běžných diváků, začne dávat smysl, proč se studio snaží recenze maximálně pozdržet. Někteří diváci snímek rovnou odepisují jako pitomou ptákovinu. Spousta si libuje, že je Past zábavná, že si Josh Hartnett hlavní roli užívá, že si Shyamalan připravil výživnou zápletku a své typické zvraty. Zároveň ale snad i ti nejspokojenější jedním dechem dodávají, že film opravdu je nesmírně pitomý. A že M. Night zase vymyslel zajímavý koncept, který pak nedokáže dostatečně uspokojivě uzavřít, jak jsme si už u něj v posledních letech tak nějak zvykli.

Děj snímku Past (Trap) je zasazený na popový koncert, kam se vydávají otec s dcerou. Zdánlivá idylka se pokazí ve chvíli, kdy otec zjišťuje, že celou halu uzavírá policie. Ta dostala echo, že na místě bude i sériový vrah, přezdívaný „Řezník“, a pokusí se jej na koncertě polapit. My se jako diváci dozvídáme, že vrahem není nikdo jiný, než samotný protagonista. Režíruje M. Night Shyamalan. V hlavních rolích vystupují Josh Hartnett, Ariel Donoghue, Hayley Mills, Marnie McPhail a Vanessa Smythe. Datum české premiéry je stanoveno na 1. srpna.

Podklady a foto: Warner Bros

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest