Captain America 4 se vrací k drsnosti Winter Soldiera a navazuje na Eternals

Captain America 4 se vrací k drsnosti Winter Soldiera a navazuje na Eternals | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit dalších 27 obrázků
Objeví se Hulk? Comic-Con uvedl novou upoutávku a odhalil nové podrobnosti.

Jedním z filmů, které Marvel Studios představila na letošním Comic-Conu je Captain America: Nový svět (Captain America: Brave New World). Anthony Mackie, jenž představuje nového kapitána Ameriku Sama Wilsona, o Novém světě řekl, že název je příhodný, protože je film novým základem, na němž bude Marvel dál stavět. Sam i jeho okolí jsou stavební bloky, které budou využité v budoucích marvelovkách.

Co tím může Mackie myslet? Jednak se ve filmu představí adamantium. Další nadpřirozený prvek ve světě Marvelu. Tím prvním je delší dobu vibranium, které se spolu s meteoritem zřítilo na území Wakandy a podmořského národa Talokanu. Adamantium je na Zemi nalezeno v těle Celestiála Tiamuta, jenž v závěru snímku Eternals padl v Indickém oceánu. Politické tahanice o cenný prvek budou jedním z motivů snímku a do budoucna může kov přinést mnohé. Adamantium ve filmovém světě znamená „příležitost, možnost získání nadlidských sil či prodloužení života“. V komiksech je adamantium nejznámější jako prakticky nezničitelný kov, jímž je potažena Wolverinova kostra a z níž jsou také jeho drápy.

Uvidíme, co přesně adamantium bude umožňovat už v Novém světě, třeba to bude právě objev vzácného prvku, které umožní vytvoření Rudého Hulka, o němž víme, že se ve filmu objeví. Nejde tedy vyloučit, že do budoucna potkáme více různých Hulků nebo supervojáků. A třetí potenciální stavební blok pro další marvelovskou budoucnost? Sam Wilson bude pověřený vybudováním nových Avengers. Jak víme, ti jsou zapotřebí vždy, když svět ovlivňuje nějaká hrozba, s níž si konvenční obrana nebo menší počet superhrdinů nedovede poradit. Takže je na čase začít tým opět budovat potom, co se stará parta rozešla v závěru Endgame.

Záporák Sidewinder odhalen

Dále během Comic-Conu bylo definitivně oficiálně odhaleno, koho hraje Giancarlo Esposito. Zákulisní úniky nám někdy dají před oficiálními zprávami náskok, jindy nás svedou na scestí. Tentokrát to byl ten druhý případ. Starší zvěst, že Giancarlo má představovat George Washingtona Bridge se ukázala jako nesprávná a teď bylo odhaleno, že představuje krále Serpent Society - Setha Voelkera, alias Sidewindera. Esposito o něm říká, že je to komplikovaný muž, který vždycky nebyl jasným záporákem. Na roli Giancarla baví, že zatímco běžně jej vídáme jako muže s výrazným inteligentem, tentokrát bude také hodně fyzickým oponentem, jenž se může hrdinům postavit čelem. Serpent Society je v komiksech tým padouchů a nějakou jeho podobu bychom měli vidět i v Captain America: Brave New World.

Hulk kam se podíváš

Tim Blake Nelson se po mnoha letech vrací jako Samuel Sterns, alias The Leader. O jeho návratu zatím nevíme noho. Nelson stále zdůrazňuje, že má velkou radost z toho, že podoba zmutovaného Sternse byla realizována pomocí praktických efektů. Samuel si v sobě nese spoustu nenávisti, která teď zjevně vyjde na povrch. Mackie v dodatečném rozhovoru pro Entertainment Weekly dodal, že Brave New World je zcela samostatný film, který není přímo propojený s Neuvěřitelným Hulkem z roku 2008, kde se Sterns objevil poprvé. Formulace, kterou Mackie v rozhovoru používá vede některé fanoušky k přesvědčení, že Anthony na Comic-Conu omylem prozradil, že v Brave New World vystoupí Mark Ruffalo jako Bruce Banner. Ale jako jednoznačné potvrzení to neberte, stejně tak Mackieho neurčité vyjádření můžeme chápat tak, že hovoří velice všeobecně a zkrátka o tom, že Captain America: Nový svět není Hulkův příběh.

Hlavním (či jediným) Hulkem Nového světa je ale samozřejmě ten rudý, v něhož se mění prezident Ross, alias Harrison Ford. To je ostřílený profík, který v rozhovorech mnoho neprozradí a není ani příliš zvědavý na nějaké hypotetické otázky. Prostě viděl, že si kolegové práci po Marvel pochvalují a uvítal příležitost příjemnou pracovní zakázku přijmout. Z Fordova přijetí na Comic-Conu je patrné, že jeho obsazení byl ze strany Marvelu protřelý krok a film v Harrisonovi rázem získal svou zdaleka největší hereckou hvězdu a velký divácký tahák.

Izraelská kontroverze

Spolu s pány v San Diegu nebyla izraelská herečka Shira Haas. Možná z jakéhokoliv důvodu neměla čas dorazit, možná je ve finálním sestřihu filmu její postava marginální, anebo jen studio nechce izraelskou herečku vystrkovat před publikum a novináře v době, kdy pouhá přítomnost izraelské rodačky může na pozadí událostí na Blízkém východě přitahovat kontroverze, jakým se korporace Walta Disneyho určitě chce vyhnout. Shira každopádně podle Marvelu hraje Ruth Bat-Seraph, bývalou členku programu Black Widow, která se stala vysoce postavenou členkou americké administrativy a prezident Ross v ní má velkou důvěru.

Zpátky k Winter Soliderovi

Šéf Marvelu Kevin Feige a Anthony Mackie také během Comic-Conu hovořili o tom, že Captain America: Nový svět navazuje přístupem na Captaina Ameriku: Návrat prvního Avengera (Captain America: The Winter Soldier). Má jít o podobně zemitý příběh. Sam není nadčlověk jako Steve Rogers, musí se daleko více spoléhat na svoji hlavu, když nemá super svaly. Na diváky má působit jako obyčejný chlap z lidu, se kterým se dovedou lidi ztotožnit a během nedávných dotáček se štáb soustředil na to, aby všechno tohle ještě víc podtrhl.

Nová upoutávka

Na Comic-Conu se promítala také nová upoutávka, která se bohužel nedostala na internet, jako tomu bylo v případě ukázky pro Fantastickou čtyřku. Podle popisu novinářů přítomných v sále video začíná vystoupením prezidenta Rosse (Ford), jenž hovoří o historickém momentu, kterým je objevení adamantia v Indickém oceánu. Vysvětluje, že se spousta národů horečnatě pokouší prvek zkoumat nebo těžit, ale podle jeho přesvědčení je třeba jej využít pro dobro celého lidstva. Byl to právě Sam Wislon, komu se podařilo adamantium bezpečně zajistit.

V následném rozhovoru Ross připouští, že si se Samem vždycky nerozuměli (vzpomeňte, že během Občanské války Ross ještě jako ministr obrany nechal Wilsona zatknout), ale váží si jeho služby a chce aby spolupracovali. Chce, aby se z Captaina Ameriky stala oficiální armádní pozice a byl by rád, aby Sam dal dohromady nové Avengers. Je potřeba lidi sjednotit a vést, ukázat světu lepší cestu kupředu. Křehká spolupráce je záhy ohrožena, když se Samův přítel, supervoják Isaiah Bradley (Carl Lumbly), stává hlavním podezřelým v mezinárodním incidentu. Sam se pouští do vyšetřování a nebezpečného pronásledování.

Následně video z Comic-Conu ukázalo Sama v jeho novém úboru a akční sestřih. V tom nechyběly průlety kolem padlého Celestiála Tiamuta nebo nový Falcon Joaquin Torres (Danny Ramirez). Objevuje se Sidewinder (Giancarlo Esposito), který se pouští do boje se Samem. A celá ukázka vrcholí Rossovou proměnou v Red Hulka před Bílým domem.

Na závěr přidáváme ještě bližší pohled na dva různé Kapitánovy kostýmy, jež byly na Comic-Conu vystaveny:

Jako nový Captain America se vrací Anthony Mackie. Carl Lumbly se vrací jako Isaiah Bradley, Eli Bradley jako Elijah Richardson, Tim Blake Nelson jako Leader, Danny Ramirez jako Joaquin Torres, Liv Tyler jako Betty Ross. Harrison Ford po smrti Williama Hurta převzal roli Thunderbolta Rosse. Nově se připojily Shira Haas jako Sabra a Xosha Roquemore v blíže nespecifikované roli. Scénář snímku píší Malcolm Spellman, Dalan Musson a. Režíruje Julius Onah. Datum premiéry je stanoveno na 14. února 2025.

Foto: Marvel

Zdroje: ComicBooMovie, Deadline, EW I, II, Games Radar, Variety I, II

Galerie: 28

Captain America 4 se vrací k drsnosti Winter Soldiera a navazuje na Eternals | Fandíme filmu Captain America 4 se vrací k drsnosti Winter Soldiera a navazuje na Eternals | Fandíme filmu Captain America 4 se vrací k drsnosti Winter Soldiera a navazuje na Eternals | Fandíme filmu Captain America 4 se vrací k drsnosti Winter Soldiera a navazuje na Eternals | Fandíme filmu Captain America 4 se vrací k drsnosti Winter Soldiera a navazuje na Eternals | Fandíme filmu Captain America 4 se vrací k drsnosti Winter Soldiera a navazuje na Eternals | Fandíme filmu Captain America 4 se vrací k drsnosti Winter Soldiera a navazuje na Eternals | Fandíme filmu Captain America 4 se vrací k drsnosti Winter Soldiera a navazuje na Eternals | Fandíme filmu Captain America 4 se vrací k drsnosti Winter Soldiera a navazuje na Eternals | Fandíme filmu Captain America 4 se vrací k drsnosti Winter Soldiera a navazuje na Eternals | Fandíme filmu Captain America 4 se vrací k drsnosti Winter Soldiera a navazuje na Eternals | Fandíme filmu Captain America 4 se vrací k drsnosti Winter Soldiera a navazuje na Eternals | Fandíme filmu Captain America 4 se vrací k drsnosti Winter Soldiera a navazuje na Eternals | Fandíme filmu Captain America 4 se vrací k drsnosti Winter Soldiera a navazuje na Eternals | Fandíme filmu Captain America 4 se vrací k drsnosti Winter Soldiera a navazuje na Eternals | Fandíme filmu Captain America 4 se vrací k drsnosti Winter Soldiera a navazuje na Eternals | Fandíme filmu Captain America 4 se vrací k drsnosti Winter Soldiera a navazuje na Eternals | Fandíme filmu Captain America 4 se vrací k drsnosti Winter Soldiera a navazuje na Eternals | Fandíme filmu Captain America 4 se vrací k drsnosti Winter Soldiera a navazuje na Eternals | Fandíme filmu Captain America 4 se vrací k drsnosti Winter Soldiera a navazuje na Eternals | Fandíme filmu Captain America 4 se vrací k drsnosti Winter Soldiera a navazuje na Eternals | Fandíme filmu Captain America 4 se vrací k drsnosti Winter Soldiera a navazuje na Eternals | Fandíme filmu Captain America 4 se vrací k drsnosti Winter Soldiera a navazuje na Eternals | Fandíme filmu Captain America 4 se vrací k drsnosti Winter Soldiera a navazuje na Eternals | Fandíme filmu Captain America 4 se vrací k drsnosti Winter Soldiera a navazuje na Eternals | Fandíme filmu Captain America 4 se vrací k drsnosti Winter Soldiera a navazuje na Eternals | Fandíme filmu Captain America 4 se vrací k drsnosti Winter Soldiera a navazuje na Eternals | Fandíme filmu Captain America 4 se vrací k drsnosti Winter Soldiera a navazuje na Eternals | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest