Deadpool & Wolverine: První ohlasy jsou silně rozporuplné

Deadpool & Wolverine: První ohlasy jsou silně rozporuplné | Fandíme filmu
Marvel
Zobrazit dalších 5 obrázků
U nové marvelovky možná zachrochtáte blahem, ale také se můžete nudit v záplavě balastu.

Některá kina nabízejí půlnoční předpremiéru Deadpoola & Wolverina už v noci z dneška na zítřek, což jen dál signalizuje, jak je filmový svět na novou marvelovku natěšený. Spolu s blížícím se uvedením pro diváky jsou tu také první ohlasy od zámořských novinářů. Ty jsou tentokrát docela rozmanité, až rozpolcené, takže nemusíme mít strach, že by na premiéře zavládla nějaká davová psychóza a nemohli jsme si udělat o snímku pořádný obrázek.

Na jedné straně jsou tu klasicky nadšené výkřiky, jaké u komiksových filmů očekáváte. Část novinářů píše, že je film neskutečná zábava, plná vzrušující akce, fórů k popukání a nejrůznějších odkazů a cameí, z nichž budou mít fanoušci komiksů a starších komiksových filmů radost.

Pak je tu ale ještě druhá strana, která varuje v zásadě před jednou důležitou skutečností: Pořád je to Deadpool. Přechodem k Marvelu se nezměnila jeho samotná podstata. Stále jde o proud hlášek, z nichž vám některé nejspíš budou připadat vtipné, další plonkové a ty zbývající vyloženě trapné. Místy se trochu ztrácí tah na branku, aby se udělal prostor pro další legrácky. Jestli jste měli u předchozích dvou Deadpoolů pocit, že si o sobě myslí, že je daleko chytřejší, než ve skutečnosti je, tak tentokrát budete mít úplně stejný pocit znovu.

Vaše reakce tedy bude záležet na vašem vztahu k Deadpoolovi, osobním vkusu a momentálním rozpoložení. Objektivně se film snaží být zábavnou letní jízdou, která je nejdůraznější ve své komediální poloze. Akce až tak prvořadá není, ale je plná krve, ačkoliv někomu nemusí sedět, že je prakticky kompletně digitální. A krom akční zábavy Deadpoolovi a Wolverinovi nechybí ani srdíčko, Ryan Reynolds a Hugh Jackman v hlavních rolích jsou prý společně fajn a celé je to hodně nostalgické, plné témat jako pomsta, ztráta, rodina a morální nejednoznačnost.

Film otevírá dokořán bránu k marvelovské budoucnosti, nechybí mu hrátky z mnohovesmírem a v dopadech na zbytek filmového univerza jde o největší Marvel film od Avengers: Endgame. Zároveň jsou ale Deadpool & Wolverine velkým pomníkem marvelovských filmů, které byly v minulosti natočeny pod studiem Fox. Je to pocta všem X-Menům. Máme se připravit na celou řadu překvapení a opravdu velkou spoustu cameí, kdy některá mají skutečně překvapit.

Samotní tvůrci se dušují, že spousta tajemství se před premiérou ven nedostala a producentka Wendy Jacobson dokonce v rozhovoru přiznala, že studio na internet záměrně rozšířilo falešné informace, aby odpoutalo pozornost od skutečných spoilerů. Těch je teď všude plno, tak buďte při procházení internetu opatrní. Aby studio zvýšilo hype, má pro Deadpoola a Wolverina na čtvrtek naplánovaný speciální panel na kalifornský Comic-Con. Vy si můžete zkusit zvednout očekávání spolu s nejnovějšími upoutávkami, které jsou přiložené kolem textu.

Wolverine se  zotavuje ze svých ran, setkává se s hláškujícím Deadpoolem a navzdory všem rozporům spojí síly, aby porazili společného nepřítele. Scénář napsali Ryan Reynolds, Rhett Reese, Paul Wernick, Zeb Wells a Shawn Levy. Levy také režíruje. I po přesunu značky k Marvelu/Disneymu je série nadále mládeži nepřístupná. Režíruje Shawn Levy. V hlavních rolích Ryan Reynolds a Hugh Jackman. Dále hrají Emma Corrin, Morena Baccarin, Rob Delaney, Leslie Uggams, Karan Soni a Matthew Macfadyen. Datum premiéry je stanoveno na 25. července 2024.

Foto: Marvel

Zdroje: Games Radar, Deadline, Reddit, ComicBook I, II

Galerie: 6

Deadpool & Wolverine: První ohlasy jsou silně rozporuplné | Fandíme filmu Deadpool & Wolverine: První ohlasy jsou silně rozporuplné | Fandíme filmu Deadpool & Wolverine: První ohlasy jsou silně rozporuplné | Fandíme filmu Deadpool & Wolverine: První ohlasy jsou silně rozporuplné | Fandíme filmu Deadpool & Wolverine: První ohlasy jsou silně rozporuplné | Fandíme filmu Deadpool & Wolverine: První ohlasy jsou silně rozporuplné | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest