Zemřela herečka Shannen Doherty

Zemřela herečka Shannen Doherty | Fandíme filmu
Fox
Brenda z Beverly Hills 90210 nebo Prue z Čarodějek už není mezi námi.

Ve věku pouhých 53 let zemřela herečka Shannen Doherty. Veřejnosti to včera oznámila její mediální zástupkyně. Shannen zemřela 13. července, doma v kalifornském Malibu. Zemřela na rakovinu, kterou střídavě trpěla od roku 2015. Zhruba před rokem oznámila, že se jí nemoc rozšířila do mozku a je nevyléčitelná.

 
Narodila se roku 1971 ve státě Tennessee. Už od svých deseti let vystupovala v seriálech. Od roku 1982 hrála pravidelně v Domečku na prérii, o němž v jednom rozhovoru později řekla, že v ní vzbudil touhu věnovat se herectví profesionálně. K Domečku se ještě několikrát vrátila v navazujících televizních filmech. 
 
V letech 86-88 pokračovala pravidelným vystupováním v seriálu Our House. Osmdesátá léta ji představila také v celovečerních filmech Holky se chtějí bavit taky (1985) nebo Smrtící atrakce - Heathers (1988). 
 
Definitivně ji ke slávě vystřelil seriál Beverly Hills 90210, kde ztvárnila Brendu Walsh, celosvětově známou středoškolačku, která spolu s bratrem nastoupí na střední školu v Kalifornii, mezi zdejší bohatou mládež. V seriálu vystupovala do jeho čtvrté řady a patřila vždy k jeho předním tvářím. K Beverly Hills se vrátila ještě v několika revivalech. 
 
Druhou nejvýraznější zastávkou v devadesátkách je asi vystoupení v Mallrats Kevina Smithe, ale pak už je potřeba zmínit druhý vrchol Shanneniny kariéry, seriál Čarodějky, kde vystupovala v letech 1998-2001.
 
Po zbytek kariéry už žádná opravdu výrazná role nepřisla. Doherty vystupovala v béčkách, televizních filmech, epizodních rolích a pořadech typu Dancing with the Stars. Nejvýraznější tak po přelomu letopočtu byly její návraty k Beverly Hills (2008-9, 2019) a Heathers (2018). Naposledy byla k vidění ve filmu Darkness of Man po boku JCVD a v postprodukci je ještě horor How to Make a Deal with the Devil.
 
Čest její památce a soustrast pozůstalým.
 
Titulní foto: Čarodějky
Zdroj: Deadline
Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest