Gladiátor 2: Velké preview – zápletka, postavy, fotky

Gladiátor 2: Velké preview – zápletka, postavy, fotky | Fandíme filmu
Paramount Pictures
Zobrazit dalších 13 obrázků
Seznamte se důkladně s pokračováním eposu ze starého Říma, kde do kolosea nastupuje Maximův syn.

Už zítra má být zveřejněný první trailer pro Gladiátora 2 od režiséra Ridleyho Scotta, léta připravované pokračování velkolepého historického eposu, zaměřeného na římskou politiku a násilné zápasy v koloseu. Režisér a jeho herci prostřednictvím magazínu Vanity Fair snímek důkladně představili, takže se před uvedením traileru můžeme podívat, co nás na podzim v kinech čeká.

Pokračování se odehrává desítky let po původním snímku. V tom Maximus (Russell Crowe) položil svůj život, ve snaze vzdorovat tehdejším dekadentním a zkorumpovaným politikům. Jeho ideály se nenaplnily, a tak Lucilla (Connie Nielsen) posílá jejich společného syna Lucia (a vnuka zesnulého císaře Marka Aurelia) do exilu, do Severní Afriky.

Děj začíná, když už je Lucius dospělý muž. Matka jej poslala pryč, aby jej ochránila před dekadentním Římem či před politickými nepřáteli, kteří by jej chtěli zabít. To Lucius neví nebo nechápe a postupně zahořkl. Vůči své matce i vůči Římu. A jeho pocity se mají jen znásobit…

Do role byl vybraný Paul Mescal, jehož si režisér Ridley Scott vyhlédl v seriálu Normální lidi. Na romance podle vlastních slov moc nekouká, ale Paul jej okamžitě zaujal. Když obsazoval Gladiátora II, tak mu hned zavolal, mluvili spolu asi dvacet minut a bez jakékoliv kamerové zkoušky byla role Paulova. Tak moc si byl režisér obsazením hlavní role jistý.

Dospělý Lucius už má vlastní ženu a děti a krom zášti vůči matce a domovině mu vlastně nic nechybí. To se zásadně mění, když na africkou Numidii zaútočí roztahovačné římské impérium. Vojska pod vedením Marca Acacia vtrhnou do města, pozabíjejí slabé a zotročí zdatné.

Marcus Acacius je schopný generál, který se v mládí řemeslu učil pod generálem Maximem. Je špičkový vojevůdce a bojovník, z Maximovi školy je v něm pevně vepsaný smysl pro čest. Ale je to jiný člověk, který žije za jiných okolností. Je to chladnokrevný zabiják, donucený dobou k tvrdým rozhodnutím. Pro Lucia se po vylodění v Numidii rychle stává symbolem všeho, co nenávidí. Roli ztvárnil Pedro Pascal.

Lucius se jako válečný vězeň stává gladiátorem a hned při prvním zápase v Římě na něj čeká šok: Nejen, že je i po letech jeho matka stále naživu, ale také sedí v panovnické lóži, jako partnerka generála Acacia. Začíná tak složitý konflikt, v němž hrdina čelí protivenstvím na několika frontách.

Zmítá s ním nenávist, vyvolaná jeho zničeným dětstvím a bezohledným chováním dekadentního Říma. Matka, vůči níž má přinejlepším rozporuplné pocity má milostný vztah s mužem, jenž vedl zkázu jeho současného domova. V Acaciovi se zosobňuje vše, co Lucius nenávidí a touží se s ním znovu utkat. Pro Lucillu je Marcus oporou, spřízněnou duší, kterou našla v těžkých časech, kdy přišla o všechno.

Jako gladiátor se musí Lucius popasovat také se svým tyranským majitelem Marcinem. To je mocný muž, obchodník se zbraněmi a drahým zbožím, který zásobuje celou Evropu ocelí a zbraněmi. Jako koníčka si vydržuje stáj těch nejlepších bojovníků. Hraje jej Denzel Washington.

A do toho všeho je celý Řím rozvrácený pod nadvládou bratrské dvojice, císaře Caracelly (Fred Hechinger) a císaře Gety (Joseph Quinn). Oba jsou mladí, od narození narušení. Nejsou příliš schopnými vládci a povětšinou jen mrhají prostředky a rozsévají krutost. A vyhrožují, že ublíží Lucille, pokud Acacius nebude plnit jejich zvrácené příkazy. Uprostřed toho všeho se Lucius musí rozhodnout, jestli něco v Římě stojí za záchranu, nebo by jej raději měl celý nechat shořet.

Zítra tedy očekáváme první trailer, dnes se podívejte do galerie na první plakát a zveřejněné fotografie.

Děj se má odehrávat zhruba 25 letech po událostech původního Gladiátora a hlavním hrdinou je dospělý Lucius - syn Lucilly, vnuk zavražděného císaře Marka Aurelia a synovec císaře Commoda. V hlavní roli vystoupuje Paul Mescal, dále hrají Fred Hechinger, Connie Nielsen, Joseph Quinn, Pedro Pascal, Djimon Hounsou, Derek Jacobi, Lior Raz, Peter Mensah, Matt Lucas a Denzel Washington. Znovu režíruje Ridley Scott, poslední verzi scénáře napsal David Scarpa. Datum české premiéry je ohlášeno na 14. listopadu 2024.

Foto: Paramount Pictures

Zdroje: Paramount, Vanity Fair

Galerie: 14

Gladiátor 2: Velké preview – zápletka, postavy, fotky | Fandíme filmu Gladiátor 2: Velké preview – zápletka, postavy, fotky | Fandíme filmu Gladiátor 2: Velké preview – zápletka, postavy, fotky | Fandíme filmu Gladiátor 2: Velké preview – zápletka, postavy, fotky | Fandíme filmu Gladiátor 2: Velké preview – zápletka, postavy, fotky | Fandíme filmu Gladiátor 2: Velké preview – zápletka, postavy, fotky | Fandíme filmu Gladiátor 2: Velké preview – zápletka, postavy, fotky | Fandíme filmu Gladiátor 2: Velké preview – zápletka, postavy, fotky | Fandíme filmu Gladiátor 2: Velké preview – zápletka, postavy, fotky | Fandíme filmu Gladiátor 2: Velké preview – zápletka, postavy, fotky | Fandíme filmu Gladiátor 2: Velké preview – zápletka, postavy, fotky | Fandíme filmu Gladiátor 2: Velké preview – zápletka, postavy, fotky | Fandíme filmu Gladiátor 2: Velké preview – zápletka, postavy, fotky | Fandíme filmu Gladiátor 2: Velké preview – zápletka, postavy, fotky | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest