Superman: Velký souhrn fotek z natáčení a všeho, co nám odhalují

Superman: Velký souhrn fotek z natáčení a všeho, co nám odhalují | Fandíme filmu
DC Films
Prohlédněte si hrdiny i padouchy v kostýmech a zkoumejte s námi, jak to vše do sebe zapadá.

Natáčení nového Supermana běží od konce února a potrvá až do srpna, takže šéf DC Studios James Gunn ani nepřijede na letošní Comic-Con (Marvel se po několikaleté pauze vrací) a bude pokračovat v práci. Velká část snímku se točila v uzavřených ateliérech, ale 24. června se štáb pustil do natáčení exteriérových scén v americkém Clevelandu, jenž zosobní komiksové město Metropolis. Po neutuchajícím natáčení má štáb konečně spolu s americkým svátkem Dne nezávislosti delší pauzu, takže máme ideální příležitost se probrat těmi nejzajímavějšími záběry, které se z placu dostaly na sítě.

Především je třeba říct, že se nemusíte bát žádných velkých spoilerů, prostě si prohlédnete kostýmy postav a dozvíte se pár zajímavostí a první spekulace o možné zápletce příběhu. Sám režisér Gunn vzkázal, že by spoilerovou scénu na veřejnosti nikdy netočil, vždycky jedině za zavřenými dveřmi. Takže co všechno bylo dosud při natáčení v Clevelandu k vidění?

Kolemjdoucí vyfotili stojany s novinami, které indikují, že je Superman ve snímku už nějakou dobu aktivní. Nepůjde o příběh Supermanova zrodu, jak už dříve jasně říkal režisér James Gunn.

Vidět můžeme Davida Corensweta jako Clarka Kenta, reportéra Daily Planet. Jestli u některých zfilmování můžeme klást otázku, jak si někdo může Clarka se Supermanem nespojit, tak tady se je opravdu povedlo odlišit. Účes je výrazně jiný a spolu s brýlemi Clarkovi docela zakrývá obličej. Jako brýlatý reportér se náš hrdina navíc hrbí a daří se mu působit nesměle, což jen utvrzuje iluzi, že tohle přece nemůže být stejná osoba, jako velkolepý superhrdina v modrém.

Pár záběrů ukázalo i Lois Lane (Rachel Brosnahan) a zdá se, že s Clarkem mají dobrou chemii, což je přesně to, co od dvojice chceme. Je jedině dobře, že castingový proces byl tak důkladný, jak se o něm psalo.

Pak tu máme Kal-Ela v supermanovském obleku. Objevila se velká spousta fotek z natáčení, kde našeho hrdinu můžeme vidět jen tak postávat, při chůzi, během natáčení vzletu či letu. Někdy se jen tak baví, jindy někoho zjevně ochraňuje nebo něco zvedá. Vždy působí majestátně a hrdinsky a důkladně si můžeme prohlédnout jeho kostým. Zdá se, že oproti první oficiální fotografii je modrá barva světlejší a oblek má trochu jinou texturu. Tak buď při vývoji došlo k nějakým změnám, anebo na oblek čekají zásadní úpravy v postprodukci. Krom modrého trikotu fotky z natáčení dobře předvádějí také červené trencle, eSko na hrudi a na pláštěnce.

Na řešení nesnází tu není jen Superman. Po jeho boku vystupují další superhrdinové: Mister Terrific (Edi Gathegi), Hawkgirl (Isabela Merced), Green Lantern – Guy Gardener (Nathan Fillion) a Metamorpho (Anthony Carrigan) – nebo minimálně onen člověk v modrém blue-screen obleku by zřejmě mohl být proměnlivý Metamorpho. V některých záběrech Mister Terrific interagoval s něčím, co na scéně není, zřejmě s nějakou další digitální bytostí. Na internetu se spekuluje o tom, zda to náhodou není pes Krypto.

Možná si povšimnete, že členové téhle superhrdinské skupiny nevypadají vždy tak docela, jako jejich předobrazy v komiksech. Nosí všichni dost uniformní kostýmy, na kterých můžeme najít logo Lordtechu. Což je firma Maxwella Lorda, zámožného obchodníka, jehož hraje ve snímku režisérův bratr Sean Gunn. V komiksech Lord dává dohromady svůj vlastní superhrdinský tým a něco podobného se zřejmě děje i tady.

Skupina má k dispozici jakási příruční vznášedla, ale také se zdá, že bude využívat létající plavidlo Mistra Terrifica, v komiksech známé jako T-Sphere. Na její rampě můžeme vidět v jednu chvíli zbytek redakce Daily Planet, kterými jsou Jimmy Olsen (Skyler Gizondo), Ron Troupe (Christopher McDonald) a Perry White (Wendell Pierce). Je možné, že je Mister Terrific před něčím zachraňuje, protože okolo je spousta trosek.

Není zatím zcela zřejmé, co přesně se děje. Na internetu už se objevily fanouškovské teorie o tom, že nějaké nebezpečí spískal přímo Maxwell Lord, aby mohl předvést, jak je jeho tým užitečný. Nebo se objevila nějaká mimozemská hrozba. Podle vyfoceného schodiště to vypadá, že je na scéně i nějaká vetší loď, než ta Mistra Terrifica. A na fotce s vojáky vidíme řadu lidí (bytostí?) se spoutanýma rukama a na schodem lodi někoho v jakési prastaré róbě. Tak že by opravdu nějaká mimozemská hrozba?

Nebo za veškerou zkázu může střet Supermana a jeho nadlidského oponenta. V některých záběrech se lidé k supermanovi chovají přátelsky, občas ale probleskuj jisté zklamání nebo snad strach. A pak najednou proti Supermanovi zakročuje armáda. Možná je to armáda Spojených států, možná soukromé jednotky Lexe Luthora. Už se ostatně objevily fotky obrněných vozů s Lexovým logem. Superman je buď přemožen, nebo odchází dobrovolně, aby se vyhnul destrukci.

Krom vojáků jej odvádějí členka superhrdinského týmu The Authority zvaná The Engineer (Maria Gabriela de Faria), kterou jsme si prohlédli na fotkách už jednou v minulosti. Společně s ní vede Supermana také Rick Flag Senior (Frank Grillo). Ten se poprvé ukáže v animovaném seriálu Creature Commandos a následně přejde do své hrané podoby, což by se mělo ve světě DC pod vedením Jamese Gunna dít poměrně běžně. O Flagovi víme, že minimálně po nějakou dobu pracuje pro Amandu Waller (Viola Davis), která je známá tím, že ráda dohlíží na nadlidi.

A pak je tu zakuklená postava v černém se symbolem připomínajícím písmeno U na hrudi. Online se zhusta spekuluje o tom, kdo přesně to je. Nejvíc lidí se kloní k názoru, že zřejmě nepůjde o přesné filmové ztvárnění jedné konkrétní komiksové postavy, ale dost možná o filmovou postavu, která z komiksů volně vychází. Hlavní inspirací pak může být Ultraman nebo Ulysses nebo Bizarro, možná všichni dohromady. Starší zákulisní zvěsti každopádně hovořily o tom, že ve snímku má vystupovat jakýsi Supermanův klon/dvojník, kterého by měl proti Superanovi postavit Lex Luthor. Uvidíme, jestli se to potvrdí, nebo to celé ve skutečnosti bude ještě trochu jinak. Každopádně fakt, že má osoba zakrytou tvář signalizuje, že pakliže ta tvář bude odhalena, mělo by na nás čekat nějaké překvapení.

A samotný Lex Luthor (Nicholas Hoult)? Ten se na pár fotkách objevil také. Jak můžete vidět, na své holé lebce má jakási zranění, takže se mu potíže zjevně také nevyhnou.

Poslední fotka je taková milá zajímavost. Ve filmu bude mít cameo Will Reeve, syn zesnulého Christophera Reeva, představitele Supermana ze čtveřice filmů ze 70. a 80. let minulého století.

Nový film bude zaměřený na Supermanovu snahu vybalancovat své kryptonské kořeny s pozemskou výchovou. Kal-El je zosobněním pravdy, spravedlnosti a amerického přístupu k životu. Je ztělesněním laskavosti v čase, kdy má svět pocit, že je laskavost staromódní. Je to idealistický kluk z farmy, jehož největší slabinou je, že by nedokázal ublížit živé duši. Snímek bude volně inspirovaný duchem komiksové série All-Star Superman. Scénář napsal a režíruje James Gunn. V hlavních rolích vystupují Rachel Brosnahan a David Corenswet. Nicholas Hoult představuje Lexe Luthora. Dále hrají Isabela Merced, Nathan Fillion, Anthony Carrigan, Skyler Gisondo, Sean Gunn, María Gabriela de Faría, Wendell Pierce, Pruitt Taylor Vince, Neva Howell, Mikaela Hoover, Beck Bennett, Christopher McDonald a Edi Gathegi. Datum české premiéry je stanoveno na 10. července 2025.

Titulní foto: Warner Bros.

Zdroje: James Gunn, ComicBookMovie, DCU Leaks

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest