Šary Vary: Česká kina promítají to nejlepší z festivalu

Šary Vary: Česká kina promítají to nejlepší z festivalu | Fandíme filmu
Working Title
Diváky ceněné Vlny, tělesně odpudivá Substance či ceněný animák Život k sežrání budou k vidění i mimo Karlovy Vary.

Včera skončil 58. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary. Ne všem se na něj podařilo dostat, ne všichni zájemci na něm stihli to, co chtěli. Část nabídky jde prakticky okamžitě do běžné distribuce (třeba western Až na konec světa nebo horor MaXXXine), avšak řada filmů bude v klasických kinech uvedena až za delší dobu nebo konkrétní snímky vůbec nemají českého distributora. A od toho je tu přehlídka Šary Vary. V pražských kinech Aero, Světozor a Přítomnost a v brněnském kině Scala letňák: Janáček od 8. do 14. července budou probíhat ozvěny festivalu. Co byste si neměli nechat ujít?

Jestli vás zajímá festivalový vítěz, tak máte štěstí, Náhlý záblesk hlubších věcí Šary Vary promítají. Stejně tak můžete navštívit film Až na věky, oceněný zvláštní cenou poroty. A k vidění jsou i Vlny, které jako svůj nejoblíbenější snímek označili diváci festivalu.

Stylizovaný výlet do světa zločinu a kulturistiky s Kristen Stewart v hlavní roli, Zatracená krvavá láska, do českých kin dorazí až 18. července, takže pokud se nemůžete dočkat, hurá na Šary Vary. Fanoušci lidských dramat a Jessicy Chastain si mohou skočit na snímek Paměť, který česká kina jinak zřejmě úplně mine. Body-hororová sci-fi Substance, kde se z Demi Moore oddělí její mladší já, je také k vidění výhradně v rámci festivalových ozvěn.

Život k sežrání sice do kin půjde, ale až v říjnu, takže jestli chcete co nejdřív vidět český animák oceněný v zahraničí, neváhejte. Sci-fi Šelma s Léou Seydoux v hlavní roli zaujme příznivce dystopií a do běžné distribuce se momentálně nechystá, takže Šary Vary jsou možná poslední šancí, jak film vidět na plátně. Česká zabíjačková komedie Mord do našich kin sice půjde, ale až v srpnu, tudíž je tu opět šanci zachytit snímek s předstihem.

 

Titulní foto je z filmu Substance

Zdroj: Šary Vary

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest