Captain America 4: Po dlouhé době je dotočeno, je tu nová fotka

Captain America 4: Po dlouhé době je dotočeno, je tu nová fotka | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit dalších 5 obrázků
Dotáčky nepřekopaly celý film, jak se občas traduje, ale rozsáhlé byly. Rekapitulujeme vše, co víme.

Včera Američané slavili svůj Den nezávislosti, tedy výročí založení USA. Při té příležitosti byla uveřejněná nová fotka Captaina Ameriky (Anthony Mackie), toho nejameričtějšího superhrdiny vůbec. Jak můžete vidět při porovnání nové fotky (najdete dole v galerii spolu s několika dalšími) a snímků z natáčení, které jsou přiloženy kolem textu, Sam Wilson během Captaina Ameriky: Nového světa (Captain America: Brave New World) prostřídá přinejmenším dva různé obleky: Ten, v němž jsme ho potkali v závěru minisérie The Falcon and the Winter Soldier a ten modrý, co vidíte dole v galerii.

Když je řeč o natáčení, tak to konečně skončilo! Rok a tři měsíce po první klapce je hotovo. Hlavní část natáčení proběhla loni, dotáčky letos a to od konce května do konce června. Objevily se nejrůznější drby o tom, jak rozsáhlé a nákladné dotáčky byly, nicméně s určitostí můžeme říct následující: Dotáčky trvaly zhruba tři pracovní týdny. Více jak měsíc v kalendáři zabraly kvůli přípravám a volným dnům. Až doteď se na ně čekalo kvůli tomu, že loňské hollywoodské stávky všechno v Hollywoodu zabrzdily a teprve teď měli všichni herci čas a ateliéry byly volné.

Na dotáčky sice byl najatý nový scenárista Matthew Orton (Moon Knight) a tři týdny nejsou málo, avšak pořád byly dotáčky kratší než v případě Doctora Strange v mnohovesmíru šílenství a The Marvels. Divoké zprávy o tom, že jen dotáčky stály dodatečných 100 milionů dolarů, jsou téměř určitě mylné (třeba bombastickou zprávu serveru World of Reel zpochybňují už faktické chyby v článku obsažené). O tom, co přesně studio během dotáček měnilo, kolují pouze drby.

Vypadá to, že velký důraz byl během dotáček kladený na akční scény. Na těch mimochodem pracovali koordinátor Mark R. Miscione (Creed III), koordinátor Alex Benevent (The Punisher, The Gray Man) a akční režisér James Young (Captain America: Návrat prvního Avengera, Captain America: Občanská válka, Black Widow, Avengers: Endgame). Mezi výkonnými producenty figurují režiséři předchozí filmů s Captainem, bratři Russoovi, a představitel hlavní role Anthony Mackie.

Během dotáček byly do filmu přidány některé postavy, jiné se stáhly do pozadí, nebo možná zmizely úplně. Největší hereckou posilou je Giancarlo Esposito (Perníkový táta, Volejte Saulovi, Mandalorian), který ztvárnil blíže nespecifikovaného záporáka. Mělo by jít o „agenta chaosu“, jakousi zabijáckou figuru. Někteří insideři tvrdí, že to není ani Bushman, ani Paladin, jak se občas na sociálních sítích proslýchalo, ale víc o něm nevíme.

Ve filmu nevystupuje Mark Ruffalo a ani nikdy neměl, to bylo nedorozumění. Ve filmu nevystupuje Benedict Wong, představitel Wonga – ten byl pouze shodou okolností během natáčení v Atlantě. Vypadá to, že během dotáček se vůbec neukázala Shira Haas, představitelka Sabry. Stále není vyloučeno, že izraelská agentka byla odsunuta do pozadí, aby k sobě film v době napjatých debat o situaci na Blízkém východě nepřitahoval politické diskuse.

Insideři také delší dobu mluví o tom, že ačkoliv původně měla mít ve filmu poměrně zásadní roli zločinecká skupina Serpent Society, tak během dotáček zrovna tyhle postavy byly hodně upozaděny nebo dokonce z větší části vyškrtnuty. Serpent Society měla spolupracovat s The Leaderem, který se poprvé od Neuvěřitelného Hulka z roku 2008 opět vrací na scénu. Leader ve filmu nadále vystupuje, nicméně jeho zasazení do děje zřejmě bylo nějak přepracováno.

Jeho představitel Tim Blake Nelson se účastnil červnových dotáček a v nedávném rozhovoru prozradil, že jeho fyzická proměna je v maximální možné míře dosažená s pomocí praktických efektů, nikoliv digitálně. Režisér Julius Onah v jiném rozhovoru naznačil, že Sam Wilson se s The Leaderem dostane do složitého konfliktu. Sam má na většinu věcí pevný názor a kvůli tomu se často nepohodne s americkou vládou a prezidentem. Zároveň je tu ale Leader, který má pocit, že mu americká vláda něco dluží a je odhodlaný si to jakýmkoliv způsobem vzít. A bude to právě Sam Wilson, kdo bude stát mezi americkou vládou a Leaderovými zájmy.

Koncem měsíce se Marvel vrátí na Comic-Con, tak doufáme, že by se Captain America: Nový svět mohl dočkat prvního traileru. Zatím jsou tu oficiální fotky (dole v galerii) a fotky z natáčení, které jsou vložené kolem do textu.

Jako nový Captain America se vrací Anthony Mackie. Carl Lumbly se vrací jako Isaiah Bradley, Eli Bradley jako Elijah Richardson, Tim Blake Nelson jako Leader, Danny Ramirez jako Joaquin Torres, Liv Tyler jako Betty Ross. Harrison Ford po smrti Williama Hurta převzal roli Thunderbolta Rosse. Nově se připojily Shira Haas jako Sabra a Xosha Roquemore v blíže nespecifikované roli. Scénář snímku píší Malcolm Spellman, Dalan Musson a. Režíruje Julius Onah. Datum premiéry je stanoveno na 14. února 2025.

Foto: Marvel

Zdroje: Empire, Michael Rosenbaum, The Hollywood Reporter, City of Grantville Public Records, Atlanta Filming, Captain America News I, II

Galerie: 6

Captain America 4: Po dlouhé době je dotočeno, je tu nová fotka | Fandíme filmu Captain America 4: Po dlouhé době je dotočeno, je tu nová fotka | Fandíme filmu Captain America 4: Po dlouhé době je dotočeno, je tu nová fotka | Fandíme filmu Captain America 4: Po dlouhé době je dotočeno, je tu nová fotka | Fandíme filmu Captain America 4: Po dlouhé době je dotočeno, je tu nová fotka | Fandíme filmu Captain America 4: Po dlouhé době je dotočeno, je tu nová fotka | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest