Viggo Mortensen ve Varech prozradil, zda by se vrátil k roli Aragorna

Viggo Mortensen ve Varech prozradil, zda by se vrátil k roli Aragorna | Fandíme filmu
New Line Cinema
Pohovořil také o svém příštím režisérském projektu bez hvězd a se spoustou koní.

Krom toho, že Viggo Mortensen na Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary uvedl svou novinku Až na konec světa, pohovořil také s novináři. Padaly otázky na jeho tvorbu či přístup k filmovému umění, fanoušky akčních blockbusterů nicméně zaujme především otázka položená ohledně Viggova možného návratu k roli Aragorna.

Nejspíš si vzpomenete na nedávnou zprávu, že se chystá nový snímek zaměřený na Gluma, jenž se odehrává v době, kdy byl Aragorn naživu a podle dodatků Pána prstenů byl Glumovi na stopě. Těžko říct, jestli by filmaři staršího Mortensena chtěli do role mladšího Chodce, ale co na to sám herec? Na otázku, zda bychom jej mohli v některém z příštích filmů ze Středozemě vidět, odpověděl pro The Hollywood Reporter docela jednoduše:

Nečetl jsem scénář, čili nevím. Dokud nejsem na mizině a nemám nouzi o nabídky, tak je pro mě vždycky nejdůležitější scénář. Takže záleží na něm.“ Viggo na doplňující otázku dodal, že už delší dobu má to privilegium, že o zajímavé nabídky nouze nebyla, tudíž podmínka se scénářem platí: Pokud budou tvůrci Glumova filmu o Mortensenovi služby stát, musí jej přesvědčit dobrým scénářem. Co si pod tím představit? V rozhovoru pro Seznam zprávy hvězdný tvůrce řekl: „Každopádně mě na filmech nezajímají rozpočty, žánry, lokace, nic takového. Hledám zajímavý příběh, ze kterého se můžu poučit, role, které ve mně vyvolávají nějakou nervozitu, u kterých si říkám, že nevím, jestli na ně mám.“

O svém dalším projektu v pozici režiséra má Mortensen jasno. Rád by natočil vysněný film, který začal psát ještě před tím, než v roce 2020 uvedl svou prvotinu Ještě máme čas. Pro Variety uvedl, že investoři jsou velmi konzervativní. Spolu s Ještě máme čas se snažil prokázat, že vůbec zvládne točit, aktuální film Až na konec světa zase má dokázat, že mu nedělá problém zvěčnit rozmáchlou krajinu a pracovat s koňmi.

Jeho vysněný projet být zcela bez hereckých hvězd, celý má být mluvený v jazycích domorodých obyvatel Severní Ameriky, má v něm figurovat velké množství koní a protagonistou má být náctiletý chlapec, jehož dospívání má snímek sledovat. Mortensen film nebude točit, pokud nad ním nebude mít plnou kreativní kontrolu, ale je přesvědčený, že jednou se mu peníze sehnat podaří.

Titulní foto je ilustrační, z trilogie Pána prstenů

Zdroje: Variety, The Hollywood Reporter, Seznam zprávy

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest