Deadpool & Wolverine: Nebýt Hugha Jackmana, byl film málem zrušený

Deadpool & Wolverine: Nebýt Hugha Jackmana, byl film málem zrušený | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit dalších 9 obrázků
Jackman, Ryan Reynolds a režisér Levy vyprávějí o bolestivém porodu celého projektu. A je tu nový trailer.

V posledním článku o chystané komiksovce Deadpool & Wolverine jsme mimo jiného rozebírali, jaká hromada nejrůznějších námětů pro film vznikla, než se k projektu připojil Hugh Jackman a zápletka se konečně ustálila. Ve velkém rozhovoru s magazínem Vanity Fair tvůrci tvrdí, že kdyby nebylo příchodu Jackmana, film by se možná vůbec nenatáčel.

Komiksové postavy napojené na tým X-Men ještě pár let zpátky patřily pod správu 20th Century Fox a fungovaly samostatně. Když Fox zakoupila společnost Disney, svěřila komiksové postavy do náruče Marvelu, z jehož komiksů jednotliví hrdinové a padouši prapůvodně vzešli. Naprostou většinu postav se Marvel Studios rozhodla přeobsadit a začít s nimi vyprávět nové příběhy s čistým štítem. V jednom případě však udělali Marveláci výjimku. U Deadpoola. Násilný sprosťák sice na první pohled nepůsobí jako někdo, kdo by zapadal do stáje striktně rodinného Disneyho, avšak úspěch, jaký Ryan Reynolds s postavou slavil byl tak neoddiskutovatelný, že jej společnost zodpovědná za strýčka Skrblíka zkrátka nedokázala odmítnout.

Vývoj byl extrémně složitý

Reynolds v rozhovoru pro Vanity Fair říká, že měl vždycky pocit, že by měl natočit ještě jednoho Deadpoola, ale vývoj vůbec nebyl snadný, což je reflektováno v šestileté pauze od posledního dílu. Minimálně od roku 2019 se Ryan schází s Marvelem a o rok později, při natáčení Projektu Adam, nabídl Shawnu Levymu, aby snímek zrežíroval. Už v té době měl Reynolds za sebou spoustu námětů. Následně spolupracovali se scenáristy Paulem Wernickem (Deadpool 1 a 2), Rhettem Reesem (Deadpool 1 a 2) a Zebem Wellsem (She-Hulk), vymýšleli další náměty a několikrát týdně se scházeli s Marvelem.

Tým se snažil přijít na to, jak vlastně Deadpool do provázaného filmového světa Marvelu zapadá (nakonec se tento motiv stál součástí dokončeného snímku), ale dlouho se prý nedařilo přijít na příběh, který by se dostatečně odlišoval od prvních dvou Deadpoolů. Muselo jít o něco velkolepého, co by odpovídalo skutečnosti, že se Deadpool vydává do nového světa. Zároveň příběh musel být relativně skromný, aby se z muže v červeném kostýmu nestal z ničeho nic nějaký galaktický superhrdina, jakým do té doby ve filmu zkrátka nebyl.

Projekt neustále vázl na mrtvém bodě, stále se vraceli na začátek a Levy tvrdí, že začínali vážně přemýšlet o tom, že šéfovi Marvelu Kevinu Feigemu řeknou, že prostě dají projekt k ledu, když se nedaří přijít s adekvátním příběhem. Těžko věřit, že by se všichni zúčastnění (včetně vrchního šéfa – Disneyho) opravdu shodli na tom, že budou autorsky odpovědní a nebudou třetího Deadpoola tlačit silou, ale minimálně jako příběh filmového zrodu to zní pěkně.

Spasitel není Deadpool, ale Wolverine

Jak to u dobrých příběhů bývá, přichází zásadní zvrat. Na scénu vstupuje Hugh Jackman, dlouholetý představitel Wolverina. Ten roli pověsil na hřebík spolu se snímkem Logan. Ten byl skvěle přijatý a působil jako vynikající rozloučení s hrdinou, které by bylo škoda pošlapat nějakým neuváženým pokračováním. Samotný Feige prý v minulosti Jackmanovi radil, že už by neměl tuhle kapitolu svého života otevírat. Hugh nicméně ve svém vyprávění tvrdí, že jednou dlouze řídil, přemýšlel o různých věcech a najednou mu došlo, že se k Wolverinovi prostě vrátit chce. A to po boku Ryana Reynoldse. Okamžitě mu dle svého vyprávění zavolal a domluvili se na tom, že jdou společně do toho.

To bylo 15. srpna 2022. A ať už Reynolds přehání pro potřeby dobré historky, nebo je to pravda, prý to bylo ve stejný den, kdy se mělo odehrát i osudové jednání s Marvelem. Právě na tom chtěli spolu s Levym podat svou rezignaci. Namísto smutné zprávy nakonec Feigemu oznámili, že je Jackman na palubě a dle jejich názoru by se po té příležitosti mělo skočit. A tak se také stalo.

Spojením s Deadpoolem Hugh dostal příležitost ukázat Wolverina z jiného úhlu pohledu. Po stránce emocí, humoru, konverzací i akce. Vše bylo dostatečně nové na to, aby mělo smysl se k roli vrátit. Jackman se navíc s Levym i Reynoldsem přátelí, což z natáčení udělalo příjemnou kratochvíli. Dole v galerii si ostatně můžete prohlédnout fotky, kde se spolu partička ve volných chvílích hraje ping pong.

Od začátku měli tvůrci hrubou představu, jakým technickým způsobem zesnulého Wolverina přivést zpátky na scénu. Velký důraz ale kladli především na to, aby nepošlapali Loganův odkaz. Ten je dokonce zakomponovaný do samotného příběhu Deadpoola & Wolverina. Jakmile všechny základní kameny byly vymyšleny, už se šlo soustředit na samotné vyprávění příběhu, který stojí na tom, jak se postavy liší a co naopak mají společného.

Wolverine je seriózní, přímý, oduševnělý. Jackman jej hraje v zásadě jako vážnou postavu. Deadpool naproti tomu má všechno na háku, neustále vše zlehčuje a dokonce promlouvá k divákům, aby všechno ještě víc shodil. To je logicky staví oba do opozice. Vzájemně se nemůžou vystát a občas si jdou po krku. Oba nicméně žijí životy plné násilí, cítí hlubokou hanbu a jsou sžíráni výčitkami za to, co ve svém dosavadním životě (ne)udělali. A jedině společně těm výčitkám dokážou čelit.

Vzájemnou dynamiku obou hrdinů přibližuje čerstvě zveřejněný trailer, dole v galerii na vás čekají poslední plakáty a slíbené zákulisní obrázky. V kinech se společně uvidíme už 25. července.

Scénář napsali Ryan Reynolds, Rhett Reese, Paul Wernick, Zeb Wells a Shawn Levy. I po přesunu značky k Marvelu/Disneymu bude série nadále mládeži nepřístupná. Režíruje Shawn Levy. V hlavních rolích Ryan Reynolds a Hugh Jackman. Dále hrají Emma Corrin, Morena Baccarin, Rob Delaney, Leslie Uggams, Karan Soni a Matthew Macfadyen. Datum premiéry je stanoveno na 25. července 2024.

Foto: Marvel Studios

Zdroje: Marvel, Vanity Fair

Galerie: 10

Deadpool & Wolverine: Nebýt Hugha Jackmana, byl film málem zrušený | Fandíme filmu Deadpool & Wolverine: Nebýt Hugha Jackmana, byl film málem zrušený | Fandíme filmu Deadpool & Wolverine: Nebýt Hugha Jackmana, byl film málem zrušený | Fandíme filmu Deadpool & Wolverine: Nebýt Hugha Jackmana, byl film málem zrušený | Fandíme filmu Deadpool & Wolverine: Nebýt Hugha Jackmana, byl film málem zrušený | Fandíme filmu Deadpool & Wolverine: Nebýt Hugha Jackmana, byl film málem zrušený | Fandíme filmu Deadpool & Wolverine: Nebýt Hugha Jackmana, byl film málem zrušený | Fandíme filmu Deadpool & Wolverine: Nebýt Hugha Jackmana, byl film málem zrušený | Fandíme filmu Deadpool & Wolverine: Nebýt Hugha Jackmana, byl film málem zrušený | Fandíme filmu Deadpool & Wolverine: Nebýt Hugha Jackmana, byl film málem zrušený | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest