Kaskadér dostal prodloužený sestřih a pokukuje po dvojce

Kaskadér dostal prodloužený sestřih a pokukuje po dvojce | Fandíme filmu
Universal Pictures
Zobrazit dalších 5 obrázků
Je však představa pokračování reálná, když si filmu s Goslingem a Blunt v kinech vede tak špatně?

Akční komedie Kaskadér (The Fall Guy) byla dobře přijatá. Průměrná recenzentská známka na Rotten Tomatoes je 7,1, na Metacritic 73 ze 100. A chválí i širší publikum. Na ČSFD má film 75%, na IMDb 7 z 10 na Letterboxd 3,5 z 5. Mezi fanoušky by tedy určitě byl zájem o pokračování. První film je akční komedie, v níž kaskadér (Ryan Gosling) využívá své atletické a bojové schopnosti při boji s padouchy, předvádí velkolepé kousky a má skvělou chemii se svojí režisérkou (Emily Blunt). To je koncept, který by jednoznačně šlo využít znovu v pokračování.

A tvůrci od začátku na pokračování myslí. Gosling v rozhovoru pro magazín Fast Company prozradil, že pro dvojku je už hotový scénář. Prý se psal prakticky sám, protože se tvůrcům líbí ve světě, který vymysleli a mají rádi své postavy. Chtěli vědět, co se stalo s Coltem a Jody, co dalšího podnikli. Jestli ale pokračování skutečně vznikne, to záleží jen na diváckém zájmu.

A to může být problém. Navzdory pozitivním reakcím se nepodařilo nalákat do kina dostatek diváků. Snímek se promítá necelé dva měsíce a podařilo se mu globálně v kinech utržit jen 171 milionů dolarů. To na první pohled nemusí působit jako úplně málo, jenže z každé prodané vstupenky má studio pouze polovinu (druhou polovina je pro kina) a dle různých informací natáčení stálo 125-150 milionů. Propagace přišla na několik dalších desítek milionů, možná i stovku a to všechno je v součtu prostě moc. Při podobné cenové relaci je natáčení pokračování prakticky vyloučené. A je otázka, zda by tvůrci dokázali případnou dvojku nějak výrazně zlevnit, aniž by tím utrpělo měřítko a zaměření na kaskadérské kousky.

Určitou náplastí pro fanoušky může být alespoň prodloužený sestřih jedničky. Když studio vidělo, že se snímku nevede v kinech dobře, rozhodlo se už pár týdnů po premiéře využít divácké povědomí získané z drahé reklamní kampaně pro kina a poslat film na domácí video. A ne jen tak v leda jaké podobě. Fanoušci na VOD dostávají příležitost vidět o dvacet minut prodloužený sestřih, v němž je daleko delší například zdrogovaná akční scéna. Do Česka oficiálně film na VOD dorazí až v červenci (iTunes hlásí 17. července), takže prozatím prodlouženou verzi můžete vidět jedině prostřednictvím VPN na zahraničních službách.

Podklady a foto: Universal Pictures

Zdroje: Fast Company

Galerie: 6

Kaskadér dostal prodloužený sestřih a pokukuje po dvojce | Fandíme filmu Kaskadér dostal prodloužený sestřih a pokukuje po dvojce | Fandíme filmu Kaskadér dostal prodloužený sestřih a pokukuje po dvojce | Fandíme filmu Kaskadér dostal prodloužený sestřih a pokukuje po dvojce | Fandíme filmu Kaskadér dostal prodloužený sestřih a pokukuje po dvojce | Fandíme filmu Kaskadér dostal prodloužený sestřih a pokukuje po dvojce | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest