Deadpool & Wolerine: Film je zcela dokončený, má se stát mega hitem

Deadpool & Wolerine: Film je zcela dokončený, má se stát mega hitem | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit dalších 19 obrázků
Náročné přípravy, nerealizované verze, Taylor Swift, stavění na bohaté historii a vůbec vše, co o nové marvelovce potřebujete vědět.

Je to sotva pár dnů, co Ryan Reynolds na Instagramu oznámil, že snímek Deadpool & Wolverine byl zcela dokončený. Asi pět týdnů před premiérou je to slušný výkon, jaký není u trikových velkofilmů zcela běžný. Ještě před pár týdny přitom probíhaly dotáčky, při nichž se dle zákulisních drbů přidávala další camea, která by produkce ráda co nejdéle udržela v utajení.

Víme, že ve filmu vystoupí nejrůznější varianty Deadpoola i Wolverina i staré známé postavy z předešlých xmenovských snímků. Řada jmen unikla online, přičemž některá působí důvěryhodně, jiná jako čirý výmysl. Tvůrci většinou nechtějí údajné úniky příliš komentovat, avšak v nedávném rozhovoru pro Entertainment Weekly režisér Shawn Levy znovu trval na tom, že pravdivý není nejprobíranější internetový drb, podle něhož by měla v Deadpoolovi a Wolverinovi vystupovat Taylor Swift.

A Levy také zdůrazňuje, že žádná camea ve snímku nemají být samoúčelná. Když nějaká postava v Deadpool & Wolverine vystupuje, není to pro to, že tvůrci chtěli spolupracovat s konkrétním hercem nebo byli fanoušky konkrétního hrdiny (padoucha). Každá prezentovaná postava musí hlavně plnit potřebnou roli v rámci příběhu. Pokud to navíc může být současně cameo nějaké známé tváře z minulosti, je to příjemný bonus. Diváci by se také neměli bát, že si film užijí jen tehdy, když budou mít poctivě nastudované předešlé snímky. Shawn Levy chce publikum především bavit, ne jim zadávat domácí úkoly.

Jaký příběh vlastně bude „D&W“ vyprávět? V jednom z propagačních materiálů si Ryan Reynlds dělá legraci, že bychom měli krotit očekávání. Film prý bude mít řidší děj než Bojiště Země 2 (legendární propadák). Hlavní budou rvačky, vtipy o pinďourech a vtipy na adresu Hugha Jackmana. Takže se máme připravit na to, že se v kinech pohodlně uvelebíme a necháme si zvýšit tep a snížit IQ. Zkrátka je celé filmové umění s velkým F a ještě větším U.

Když přistoupíme k filmu seriózněji, tak můžeme začít od toho, že se děj bude odehrává zhruba šest let po Deadpoolovi 2. Wade Wilson (Ryan Reynolds) se živí jako nepříliš obratný prodejce automobilů, potají rozprodává léky svojí bytné Slepé Al (Leslie Uggams) a je otrávený z toho, že ačkoliv Vanessu (Morena Baccarin) prostřednictvím cestování v čase vytrhl ze spárů smrti, našla si nového přítele. Svou superhrdinskou dráhu nechal Wade dávno za sebou, avšak když se jeho domovská realita ocitne v ohrožení, neochotně znovu nandá červený oblek a spolu s ještě neochotnějším a ještě vyhořelejším Wolverinem (Hugh Jackman) se hrozbě postaví. Začíná tak nekonečné škorpení naprosto nesourodé dvojice, která se nenávidí pro naši diváckou potěchu, ale dokážou najít něco, co ji spojuje.

Deadpool & Wolverine spojuje v jednom filmu dvě tradice. Jednou nohou stojí v propojeném filmovém světě Marvelu, tou druhou se opírá o ságu X-Men, jež donedávna fungovala samostatně. Tvůrci nechtěli předstírat, že se dosavadní xmenovské filmy nikdy nestaly. Považují je za důležitý předstupeň jiných marvelovek, podstatnou součást kariér Hugha Jakcmana i Ryana Reynoldse.

Souběžně platí, že mnoho úspěchů oslavil Marvel a spoustu toho, co dělal doposud fungovalo, takže filmaři neměli ambici znovu objevovat Ameriku a tvářit se, že přijdou s něčím radikálně novým. To ale neznamená, že by chtěli režisér Levy a spol. jen kopírovat svoje předchůdce. Uvědomují si, že je Marvel v určité krizi, a že je potřeba diváky nějak opět nadchnout, do jisté míry je překvapit.

Dlouhou dobu přitom nebylo tak docela zřejmé, jakou podobu vlastně bude očekávaný snímek mít. Když postavy spojené s X-Meny přešly do správy Marvel Studios, tak šéf společnosti Kevin Feige přemýšlel hlavně o tom, jak do sdíleného světa zapojit X-Meny jako takové a na samotného Deadpoola příliš nemyslel. Byl to tedy Ryan Reynolds, kdo neustále Feigemu posílal různé návrhy toho, jak by prostořekého muže v rudém šlo posunout dál dopředu. Než bylo rozhodnuto o definitivní podobě snímku, přinesl Reynolds kolem dvacítky různých námětů.

Některé prý působily jak nezávislá konverzačka, kterou by bylo možné natočit za deset milionů dolarů. Jiné byly naopak naprosto gigantické, další někde napůl cesty. Hodně zajímavý byl námět inspirovaný slavným Rašómon, kdy by byl příběh chystaného snímku pojednaný ze tří různých úhlů pohledu.

Nakonec skončily všechny dosavadní nápady v koši, protože se z ničeho nic ozval Hugh Jackman. Podle svého vyprávění jednou jel autem a najednou mu došlo, že prostě chce hrát Wolverina v jednom filmu společně s Reynoldsem. Takže kamarádovi zavolal a bez jakéhokoliv jednání s agenty bylo domluveno, že jdou spolu do toho.

V tu chvíli se vše radikálně změnilo. Předchozí náměty fungovaly daleko víc jako pokračování Deadpoola 2, spolu s nástupem Jackmana ale projekt nabral úplně jiný směr. Po dlouhém přebírání potenciálních námětů se snad už během prvního dne podařilo vymyslet tak dobrou zápletku, že s ní okamžitě všichni byli spokojení a začalo se skutečně pracovat.

Loni ještě natáčení přerušila po pár týdnech velká hollywoodská stávka. Během dlouhé pauzy mohl Levy pouze procházet už pořízený materiál a stříhat. Pomohlo mu to snímek opravdu důkladně poznat, udělal si představu, co funguje a co ne. Film si prý vyloženě řekl o to, jaký by měl být, a tak když se tvůrci opět vrátili před kamery, byly připravenější, soustředěnější a velice jasně mířili za konkrétním výsledkem.

To nám dává šanci, že po dlouhé době Marvel přinese skutečný hit. Prvotní analýza tržeb přitom naznačuje, že minimálně předběžný zájem publika je nezměrný. Prvotní předprodeje vstupenek byly lepší než pro Strážce Galaxie 3, The Batmana, předchozí dva díly Deadpoola nebo jakýkoliv mládeži nepřístupný film. Objevují se zprávy, že by Deadpool & Wolverine mohl jen při premiéře v USA utržit 200-240 milionů dolarů, což by bylo naprosto neskutečné číslo. Dosud nejsilnější premiéru mezi mládeži nepřístupnými filmy měl první Deadpool, který v roce 2016 dokázal za svůj úvodní víkend prodat vstupenky za 132 milionů.

Tak uvidíme, jak to nakonec s „D&W“ dopadne, ať už z hlediska kritického přijetí nebo diváckého zájmu. Do našich kin novinka dorazí 25. července. Čekání si můžete zkrátit kolem přiloženými upoutávkami a nabitou galerií dole pod článkem.

Scénář napsali Ryan Reynolds, Rhett Reese, Paul Wernick, Zeb Wells a Shawn Levy. I po přesunu značky k Marvelu/Disneymu bude série nadále mládeži nepřístupná. Režíruje Shawn Levy. V hlavních rolích Ryan Reynolds a Hugh Jackman. Dále hrají Emma Corrin, Morena Baccarin, Rob Delaney, Leslie Uggams, Karan Soni a Matthew Macfadyen. Datum premiéry je stanoveno na 25. července 2024.

Foto: Marvel Studios

Zdroje: Ryan Reynolds, Fandango, AP News, AMC, Deadline I, II, EW I, II, Total Film I, II, Games Radar I, II

Galerie: 20

Deadpool & Wolerine: Film je zcela dokončený, má se stát mega hitem | Fandíme filmu Deadpool & Wolerine: Film je zcela dokončený, má se stát mega hitem | Fandíme filmu Deadpool & Wolerine: Film je zcela dokončený, má se stát mega hitem | Fandíme filmu Deadpool & Wolerine: Film je zcela dokončený, má se stát mega hitem | Fandíme filmu Deadpool & Wolerine: Film je zcela dokončený, má se stát mega hitem | Fandíme filmu Deadpool & Wolerine: Film je zcela dokončený, má se stát mega hitem | Fandíme filmu Deadpool & Wolerine: Film je zcela dokončený, má se stát mega hitem | Fandíme filmu Deadpool & Wolerine: Film je zcela dokončený, má se stát mega hitem | Fandíme filmu Deadpool & Wolerine: Film je zcela dokončený, má se stát mega hitem | Fandíme filmu Deadpool & Wolerine: Film je zcela dokončený, má se stát mega hitem | Fandíme filmu Deadpool & Wolerine: Film je zcela dokončený, má se stát mega hitem | Fandíme filmu Deadpool & Wolerine: Film je zcela dokončený, má se stát mega hitem | Fandíme filmu Deadpool & Wolerine: Film je zcela dokončený, má se stát mega hitem | Fandíme filmu Deadpool & Wolerine: Film je zcela dokončený, má se stát mega hitem | Fandíme filmu Deadpool & Wolerine: Film je zcela dokončený, má se stát mega hitem | Fandíme filmu Deadpool & Wolerine: Film je zcela dokončený, má se stát mega hitem | Fandíme filmu Deadpool & Wolerine: Film je zcela dokončený, má se stát mega hitem | Fandíme filmu Deadpool & Wolerine: Film je zcela dokončený, má se stát mega hitem | Fandíme filmu Deadpool & Wolerine: Film je zcela dokončený, má se stát mega hitem | Fandíme filmu Deadpool & Wolerine: Film je zcela dokončený, má se stát mega hitem | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest