Gravitace: Will Smith v nové sci-fi, kde je potírána věda

Gravitace: Will Smith v nové sci-fi, kde je potírána věda | Fandíme filmu
20th Century Studios
Vynálezce antigravitačního zařízení je uvězněn ve speciální věznici pro geniální objevitele. Pokrok je tabu pouze pro vyvolené.

Po nechvalně proslulém oscarovém incidentu se chvíli živě rozebíralo, jaká bude či nebude další kariéra Willa Smithe. Teď se do kin dostali Mizerové 4, vydělávají velké prachy a pracovní nabídky rázem pro Willa nejsou problém. Se studiem Sony si plácl na vystupování v chystané sci-fi Rezistor. Ta vychází z románu Influx od Daniela Suareze, jenž u nás byl publikovaný pod názvem Gravitace.

V románovém sci-fi thrilleru je hlavním hrdinou fyzik Jon Grady, který spolu se svým týmem vyvine zařízení, jež odráží gravitaci. Jde o úžasný vědecký objev, co může změnit budoucnost. Namísto uznání uzavře tajná organizace BTC (Bureau of Technology Control – Úřad pro kontrolu technologií) Jonovu laboratoř. BTC má za úkol tajit pravdu o náhlých technologických pokrocích a bránit tak společenským nepokojům, které by to způsobilo.

Budoucnost je dávno tady, avšak její výdobytky jsou pouze pro vyvolené. Když se Grady odmítne připojit k BTC, uvrhnou jej do děsivé moderní věznice, kde jsou zavření další inteligentní rebelové, odsouzení k tichému zahnívání. Z uměle vyrobené doby temna mohou Grady a jeho kolegové vězni lidstvo vyvést jedině tehdy, pokud veřejnosti vyjeví pravdu. Protivník však má nefér převahu: technologicky je o půl století napřed.

Scénář filmové adaptace napsal Zak Olkewicz (Bullet Train, The Last Voyage of the Demeter) a text po něm dále upravil Eric Warren Singer (Top Gun: Maverick, Špinavý trik). Když dodal poslední úpravy studiu, to scénář obratem nabídlo Smithovi, který záhy přijal nabídku si ve snímku zahrát. Magazín Deadline, který informaci jako první přinesl, nicméně upozorňuje, že projekt zatím nemá režiséra a Smith zřejmě před Rezistorem natočí ještě nějaký jiný film.

Titulní foto je ilustrační - Will Smith ve filmu Já, robot

Zdroj: Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest