Smrtonosná zbraň 5: Mel Gibson na pokračování stále pracuje

Smrtonosná zbraň 5: Mel Gibson na pokračování stále pracuje | Fandíme filmu
Warner Bros.
Páté dobrodružství Riggse a Murtaugha staví na scénáři zesnulého režiséra všech dosavadních dílů.

Někdy od roku 2017 píšeme o tom, že se připravuje Smrtonosná zbraň 5. Po smrti režiséra Richarda Donnera v roce 2021 bylo rychle rozhodnuto, že pátý díl Lethal Weapon zrežíruje přímo představitel hlavní role Mel Gibson, jenž má sám rozsáhlé režisérské zkušenosti. Od té doby se nicméně projekt nijak zásadně neposouval. Byl tu covid, byla tu hollywoodská stávka. Loni se objevila zpráva, že nejnovější verzi scénáře připravil Jez Butterworth (Spectre, Le Mans '66), ale od té doby zase panovalo ticho po pěšině.

Teď Mel Gibson promluvil před fanoušky s podcastem Inspire Me. S moderátorem hovořil o tom, že snímek stále vychází z původního Donnerova scénáře, na němž se dělaly další potřebné úpravy. Scénář je teď podle Mela v dobrém stavu a pracovat na projektu ho baví. Snímek je vtipný, jak jsme u série zvyklí, ale zároveň se potýká s několika vážnými tématy. Gibson stále počítá s tím, že „pětku“ zrežíruje a už se na to těší.

Nepřidal nicméně nic bližšího o tom, kdy by se projekt mohl dostat před kamery. Stále platí, že Danny Glover, jenž v sérii hraje Riggsova (Gibson) parťáka Murtaugha, nijak nemládne – letos oslaví už 78. narozeniny. Takže čím dřív padne první klapka, tím čipernější může Murthaugh být.

O čem snímek bude vyprávět, zatím nevíme. Ještě když Donner žil, měla se dvojice starých parťáků vypravit na společnou dovolenou v karavanu. Přijeli by do jednoho maloměsta, kde Murtaugh (Dann Glover) zapomene zatáhnout ruční brzdu, ujetý karavan způsobí mumraj, ale právě díky tomu hrdinové úplnou náhodou narazí na kriminální aktivitu, se kterou se následně rozhodnou vypořádat. V tuhle chvíli není zřejmé, kolik z téhle zápletky v aktuálním scénáři zůstalo.

Foto je ilustrační, stará Smrtonosná zbraň

Zdroj: Inspire Me Podcast

Smrtonosná zbraň

06.03.1987 | USA
Akční, Komedie, Dobrodružný, Krimi, Thriller
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest