Herec Ian McKellen byl po pádu z jeviště převezen do nemocnice

Herec Ian McKellen byl po pádu z jeviště převezen do nemocnice | Fandíme filmu
ITV
Vše nasvědčuje tomu, že by britský sympaťák měl být rychle v pořádku. AKTUALIZOVÁNO

AKTUALIZACE: Ian McKellen prostřednictvím svého mluvčího vzkázal, že děkuje za veškerou podporu veřejnosti. Poděkoval doktorům a sestrám a dodal, že byl ujištěn o tom, že jeho rekonvalescence bude úplná a rychlá. Počítá s rychlým návratem do práce. Magazín Deadline doplňuje, že McKellen utrpěl frakturu zápěstí a nějaká další drobná zranění. Ještě ráno to vypadalo, že už ve středu by se mohl Ian vrátit na jeviště, v aktuálním prohlášení divadlo píše, že ještě středeční představení ruší. Zatím se počítá s tím, že ve čtvrtek se hrát bude, avšak vše se nakonec samozřejmě přizpůsobí Ianovu zdravotnímu stavu. Čtvrteční program nicméně znovu signalizuje, že zranění snad naštěstí nebylo vážné.

Původní zpráva: V noci na dnešek zasáhla filmovou část internetu znepokojivá zpráva. Herec Ian McKellen během divadelního představení spadl z jeviště a byl převezen do nemocnice. Postupně byly doplňovány další informace.

McKellen vystupoval v divadle Noël Coward Theatre v Londýně, kde hrál ve večerním představení Player Kings, což je moderní zpracování první i druhé části Shakespearova Jindřicha IV. do jedné hry. Sir Ian v představení hraje hraje hlavní roli Johna Falstaffa.

V jednu chvíli probíhal na jevišti souboj mezi princem z Walesu a hrabětem Jindřichem Percym. McKellen jako Falstaff kolem souboje kroužil a nakonec se zřítil z hrany pódia. Hra byla okamžitě zastavena a rozsvítila se světla.

První pozitivní zprávou bylo, že herec byl podle svědků při vědomí a schopný volat o pomoc. Tu mu okamžitě poskytli zaměstnanci divadla a dva lékaři, kteří byli shodou okolností ten večer v publiku. Diváci byli vyklizeni ze sálu a sir Ian byl převezen do nemocnice.

Po screeningu lékaři v nemocnici seznali, že by se měl McKellen zcela a rychle zotavit. Bylo oznámeno, že se cítí dobře. Divadlo v tiskovém prohlášení poděkovalo všem, kteří osobně pomohli nebo zaslali přání k uzdravení a informovalo, že ruší úterní představení, aby měl Ian čas na odpočinek. Formulace naznačuje, že se počítá s odehráním plánovaného středečního představení, což by byl další důkaz toho, že se McKellen při pádu naštěstí vážně nezranil .

Ian McKellen vystupuje v divadle a před kamerou od 60. let minulého století. Celosvětově je známý díky filmovým rolím v sériích Pán prstenů či X-Men. V květnu oslavil 85. narozeniny a stále hraje. Player Kings je navíc dlouhá hra, která se hraje prakticky denně a postava Falstaffa je v popředí. To nám názorně ukazuje, jak vitální sir Ian stále je. Nezbývá, než mu popřát spoustu dalších aktivních let, v nichž se bude moci věnovat své milované herecké profesi.

Titulní foto: Ian McKellen v seriálu Jízlivě tvůj

Zdroje: Ian McKellen, BBC, Paul Nero, THR, EW, IGN, Variety, Deadline, Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest