The Brave and the Bold: Příští Batman přibral hororového scenáristu

The Brave and the Bold: Příští Batman přibral hororového scenáristu | Fandíme filmu
Warner Bros. Pictures
Zobrazit další 1 obrázek
Režisér Andy Muschietti našel parťáka pro své komiksové dobrodružství. Bude jeho Batman děsivý?

V novém filmovém světě DC – DCU, se pilně natáčí Superman a datum premiéry oznámila Supergirl. O příštím Batmanovi jsme však něco nového naposledy slyšeli loni. Teď magazín Nexus Point tvrdí, že se k chystanému snímku The Brave and the Bold připojil nový scenárista.

Měl by jím být Rodo Sayagues, což je v zásadě hororový specialista. Začínal žánrovými kraťasy, branou do velkého filmového světa pro něj byl remake Evil Dead z roku 2013. Snímek napsal spolu s režisérem Fedem Alvarezem, s nímž spolupracoval na všech svých dosavadních projektech. Napsali spolu oba dva díly Smrti ve tmě a nového Vetřelce: Romula. Připravili námět pro Texaský masakr motorovou pilou (2013) a seriál Calls.

Možná je spojení se Sayaguesem čistě náhodné. Možná si s ním režisér Andy Muschietti zkrátka jen padl do noty, když mají oba jako rodný jazyk španělštinu, přistěhovali se do Hollywoodu z Jižní Ameriky a mají rádi horory. Nebo angažoání Roda můžeme vnímat jako signál toho, v jakém duchu se The Brave and the Bold ponese. Temné zpracování nového Batmana by jistě udělalo řadě fanoušků radost, na druhou stranu se pak nabízí otázka, zda v takovém případě tohle zpracování temného rytíře nebude až příliš podobné samostatné batmanovské sérii kterou točí Matt Reeves.

Snímek The Brave and the Bold se má zaměřit na „netopýří rodinu“. Z té krom samotného Bruce Waynea potkáme také Damiana Waynea, Bruceova syna. Ten byl v komiksech představený jako jeden z řady Robinů, Batmanových pobočníků. Nový šéfové DC Studios, James Gunn a Peter Safran, říkají, že Damian je jejich nejoblíbenější Robin. Je to „malý parchant, zabiják a vrah“. Bruce prvních deset let vůbec nevěděl, že Damian existuje a snímek nabídne hodně zvláštní příběh otce a syna. Velkou inspirací pro film mají být batmanovské komiksy od Granta Morrisona, který Damianovi věnoval dost prostoru. Jako další zdroj inspirace je uváděný Tom King, taktéž komiksový autor, který je zároveň členem scenáristického týmu, jenž připravil dlouhodobou dějovou linku pro nejbližší budoucnost filmového DC Universe.

Titulní foto je ilustrační, z filmu The Batman

Zdroj: Nexus Point

Galerie: 2

The Brave and the Bold: Příští Batman přibral hororového scenáristu | Fandíme filmu The Brave and the Bold: Příští Batman přibral hororového scenáristu | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest