Žraloci v Paříži: Režisér ví, jak pokračovat

Žraloci v Paříži: Režisér ví, jak pokračovat | Fandíme filmu
Netflix
Zobrazit další 4 obrázky
Monster film z vln francouzské Seiny na Netflixu boduje.

Článek může obsahovat spoilery!

Snímek Žraloci v Paříži (Sous la Seine / Under Paris) nemá nijak zázračné recenze. A je to pochopitelné. Je to takový ten typ žánrového výplachu, kde se každou chvíli děje něco naprosto nesmyslného a zároveň vyprávění postrádá dostatek nadsázky pro to, abyste si mohli být jistí, že filmaři o hromadě základních lapsů v logice vědí. Lidé tak ochotně skáčou vstříc smrti v situacích, v nichž by nemuseli, zákony fyziky a pravidla biologie jsou spíš taková volná doporučení, která plně podléhají zásadám líné scenáristiky.

Jenže diváci novinku sledují ve velkém. Na Netflixu jde o regulérní hit, který si pustili v prvních dnech od premiéry desítky milionů předplatitelů. Publikum se zřejmě rádo směje nesmyslům, které snímek chrlí a je třeba říct, že násilné scény se žraloky se vesměs povedly. A různé chybějící končetiny, to je také divácky vděčná podívaná. Film navíc končí relativně otevřeně, takže se okamžitě nabízí otázka: Bude pokračování?

Magazín Variety vyzpovídal režiséra Xaviera Gense, který si pochválil spolupráci s Netflixem, jenž na snímek věnoval rozpočet, jaký by tvůrci nikde jinde nedostali. V otázce pokračování Gens říká, že zatím se nepřipravuje, ale je tu prý naděje, že se o něm brzy začne jednat. Pokud by se pokračování začalo chystat, režisér má poměrně jasnou představu: Děj by se odehrával v Paříži zcela zatopené vodou.

Nezbývá než doufat, že v případném pokračování filmaři přidají humor a nadsázku. Představa velkoměsta, které je kompletně pod vodou a prohánějí se v něm stovky žraloků, je sice zábavná, avšak tady už je jakákoliv uvěřitelnost opravdu pryč. V závěru prvního snímku explodovaly v Seině nevybuchlé bomby z druhé světové války a výbuchy zaplavily město vodou. Když pomineme skutečnost, že je naprostý nesmysl, že by v Paříži bylo takové množství nezlikvidovaných bomb, které by všechny stále byly perfektně funkční, tak následné chování vody už je čirá fantasmagorie.

Jestli však případná dvojka bude daleko víc pomrkávat na diváky a dělat si legraci z toho, že je to celé blbost, tak proč ne. Závěrečné titulky navíc naznačily, že se žraloci začínají šířit dál do světa, tudíž by klidně mohla začít vznikat další pokračování, kde zmutované žraločí bestie postupně ovládnou celou zeměkouli.

Foto: Netflix

Zdroj: Variety

Galerie: 5

Žraloci v Paříži: Režisér ví, jak pokračovat | Fandíme filmu Žraloci v Paříži: Režisér ví, jak pokračovat | Fandíme filmu Žraloci v Paříži: Režisér ví, jak pokračovat | Fandíme filmu Žraloci v Paříži: Režisér ví, jak pokračovat | Fandíme filmu Žraloci v Paříži: Režisér ví, jak pokračovat | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest