Blade: Prokletá marvelovka přišla o dalšího režiséra

Blade: Prokletá marvelovka přišla o dalšího režiséra | Fandíme filmu
New Line Cinema
Vypadá to, jako by upíří komiksovka neměla být nikdy dokončena. Našel se také nový scenárista.

Šéf Marvelu Kevin Feige oznámil natáčení nového Bladea na Comic-Conu v San Diegu už v roce 2019. Od té doby se přípravy nekonečně protahují a film je stále v nedohlednu. Nejnověji přišel už o svého druhého režiséra.

Před dvěma lety projekt opustil Bassam Tariq a jako jeho náhradník byl vybraný Yann Demange. Ten je ale také z kola venku. Jako první zprávu přinesl The Wrap a následně potvrdily všechny velké hollywoodské zpravodaje. Dle dostupných informací byl rozchod přátelský a došlo k němu už před několika týdny, akorát se informace dostala na veřejnost teprve teď.

Blade také dostal nového scenáristu. Nejnověji se projektu ujal Eric Pearson, jenž postupně pro Marvel pracoval na filmech Thor: Ragnarok, Black Widow, Thunderbolts a Fantastická čtyřka případně dělal menší úpravy Ant-Mana, Spider-Mana: Homecoming, Infinity War a Endgame. Nevíme, zda Pearson bude psát snímek znovu od začátku nebo upravovat dosavadní scénář. Poslední verzi psal Michael Green, před ním nového Bladea psali Nic Pizzolatto, Michael Starrbury, Beau DeMayo a Stacy Osei-Kuffour.

Nevíme ani to, zda se pokusí studio co nejrychleji sehnat nového režiséra a začít v dohledné době točit, aby se stihla premiéra aktuálně naplánovaná na listopad 2025, anebo bude uvedení Bladea odsunuto. Hollywoodské zpravodaje píší, že je pro Marvel důležitější, aby byl snímek co nejlepší, nikoliv rychlost. A protože už nemusí komiksové studio vyrábět více než dva filmy ročně, tak by snad mělo být možné závazek vůči upřednostnění kvality před kvantitou dodržet.

Představitel hlavní role, Mahershala Ali, projekt stále neopustil, nicméně v tuhle chvíli je upsaný natáčení příštího Jurského světa, a tak produkce Bladea nemusí s přípravami nikterak pospíchat.

Blade je v komiksech poloviční upír, jenž se věnuje likvidování upírů, kteří svoji žízeň po krvi ukájejí na lidských obětech. V letech 1998-2004 s ním vznikly tři celovečerní filmy s Wesleym Snipesem v hlavní roli. Pro Snipese je Blade životní role a od té doby se snaží k postavě vrátit, nicméně prozatím bez úspěchu. V roce 2006 vznikla také rychle zapomenutá televizní série. V roce 2019 byl oficiálně oznámený nový Blade a do hlavní role byl obsazen Mahershala Ali. Poslední verzi scénáře píše Michael Green. Aktuálním režisérem je Yann Demange. Datum premiéry je stanoveno na 6. listopadu 2025.

Titulní foto je ilustrační, ze staršího Bladea

Zdroj: The Wrap

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest