Cizinci: Dvě pokračování hororu dorazí dřív, než byste čekali

Cizinci: Dvě pokračování hororu dorazí dřív, než byste čekali | Fandíme filmu
Lionsgate
Zobrazit dalších 5 obrázků
Teror z rukou cizinců v maskách bude pokračovat, dvojka i trojka už jsou natočené.

Cizinci: Kapitola 1 (The Strangers: Chapter 1) neměli nijak úžasné recenze. Kritici si stěžují, že se hororová značka vyčerpala, že její nejnovější přírůstek nepřidal nic nového. Kapitola 1 funguje jako restart, kdy se čistě teoreticky odehrává ve stejném světě, jako starší Cizinci, nicméně zároveň opakuje spoustu nápadů z původních Strangers. Často navíc ve slabší podobě.

Další Kapitoly by nicméně konečně něco nového předvést mohly. A dočkáme se jich, protože ať už si recenzenti o první části zamýšlené trilogie mysleli cokoliv, ekonomicky Cizinci šlapou. Produkce stála pouze 8,5 milionu dolarů. Jen v kinech se doteď podařilo utržit přes 38 milionů. A studio Lionsgate hodlá kout železo, dokud je žhavé. Proto snímek už po necelém měsíci v kinech poslalo na domácí video, dokud je v paměti diváků čerstvý.

Kapitola 1 tedy jednoduše profitabilní, není tak důvod v zamýšlených plánech nepokračovat. V tomto případě je to o to jednodušší, že všechny tři díly plánované trilogie už jsou natočené. Všechno se točilo najednou, aby se ušetřilo. Celé dílo bylo napsané naráz, jako skoro třísetstránkový scénář. Dokonce se plánuje, že jednou v budoucnosti budou všechny tři snímky spojené do jednoho dlouhého, který si zájemci budou moc dopřát naráz.

Lionsgate počítá s tím, že všechny tři snímky budou uvedeny do kin v rozmezí devíti až dvanácti měsíců. S uvedením dvojky se počítá ještě v letošním roce, trojka nejspíš začátkem toho příštího. Co od zbytku trilogie můžeme čekat?

Jak už bylo řečeno, Kapitola 1 je do značné míry převyprávěním původních Cizinců (v českém distribučním názvu uváděných jako „Oni“). Pár se ubytuje v Airbnb uprostřed lesů, kde na dvojici zaútočí maskovaní cizinci. Zdánlivě bez důvodu. Podle jejich vysvětlení zkrátka proto, že byli ve špatný čas na špatném místě. V závěru snímku jsme viděli, že Maya útok přežila, avšak maskovaní útočníci chtějí dokončit, co začali.

Filmaři už prozradili, že je Maya (Madelaine Petch) je ústřední postavou celé trilogie, která se odehraje v pouhých pěti dnech. Režisér Renny Harlin o sobě říká, že je fanouškem původních Strangers a ve své verzi chtěl nabídnout hlubší pohled na jejich svět. Chtěl zodpovědět některé otázky, které si diváci při sledování kladli. Kdo jsou lidé pod maskami? Proč udělali to, co udělali? Opravdu si vybrali oběti náhodně, nebo se v pozadí skrývá něco dalšího? A pokud někdo takový útok přežije, co to s ním udělá? Trilogie přinese spoustu odpovědí, zároveň ale podle Harlina zanechá některé otázky nezodpovězené, takže pokud budou všechny tři snímky úspěšné, může série pokračovat i nadále.

Podklady a foto: Lionsgate

Galerie: 6

Cizinci: Dvě pokračování hororu dorazí dřív, než byste čekali | Fandíme filmu Cizinci: Dvě pokračování hororu dorazí dřív, než byste čekali | Fandíme filmu Cizinci: Dvě pokračování hororu dorazí dřív, než byste čekali | Fandíme filmu Cizinci: Dvě pokračování hororu dorazí dřív, než byste čekali | Fandíme filmu Cizinci: Dvě pokračování hororu dorazí dřív, než byste čekali | Fandíme filmu Cizinci: Dvě pokračování hororu dorazí dřív, než byste čekali | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest