Eruption: Sopečnou katastrofu natočí oscaroví režiséři

Eruption: Sopečnou katastrofu natočí oscaroví režiséři | Fandíme filmu
Little, Brown and Company
Další katastrofický román od autora Jurského parku čeká zfilmování.

V květnu tu byl zpráva o tom, že se zfilmování dočká další román Michaela Crichtona, autora Jurského parku, Konga či Westworldu. Eruption (Erupce) vychází až po autorově smrti a dokončil ji James Patterson (Alex Cross). Producenti Sherri Crichton, James Patterson a Shane Salerno si teď vybrali režiséry, kteří knížku zfilmují.

Látky se chopí Jimmy Chin a Elizabeth Chai Vasarhelyi, kteří mají Oscara za dokument Bez jištění na El Capitan. Ten diváky poutal vzrušujícími záběry z horolezeckých výstupů. Jako svou narativní prvotinu duo natočilo plavecký životopisný snímek Nyad, jenž vynesl Annette Bening a Jodie Foster oscarové nominace. Magazín Deadline píše, že si producenti dvojici vybrali kvůli zkušenostem s extrémními sporty. Krom Erupce by mohla dvojice natočit také dokument o životě Michaela Crichtona.

Tvůrčí skupina už měla nějaké předběžné schůzky se scenáristy a herci, kteří by se na snímku mohli podílet, nicméně k definitivnímu výběru dojde teprve v momentě, až film získá financování. Aktuálně je projekt nabízený filmovým studiím a investorům.

Eruption slibuje dramatické dobrodružství vystavěné na vědeckých poznatcích. Pojednává o erupci historických rozměrů, která má zničit hlavní ostrov Havajského souostroví. Čas ubíhá, nejničivější erupce v dějinách světa je na dosah, avšak ještě děsivější než libovolná sopka je tajemství, které po desítky let skrývala americká armáda.

Titulní foto – knižní předloha

Zdroj: Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest