Rychle a zběsile 11 píše nový scenárista

Rychle a zběsile 11 píše nový scenárista | Fandíme filmu
Universal Pictures
Bude natáčení pro jednou připravené dopředu, namísto úprav za pochodu?

Uplynulo pár týdnů a je tady další drobná novinka o Rychle a zběsile 11 (Fast X: Part 2), o niž se podělil na sociálních sítích Vin Diesel. Projekt odhalil nového scenáristu. Loni v dubnu byli jako scenáristé oznámeni Oren Uziel a Christina Hodson. Teď Diesel uvádí, že film napsal Zach Dean.

Zatím nevíme o změně cokoliv bližšího. Možná jde o klasickou hollywoodskou výměnu, kdy se na scénářích drahých velkofilmů zcela běžně vystřídá v postupném sledu několik lidí. Nebo v tomhle případě mohla mít vliv loňská stávka scenáristů. Hodson s Uzielem během pauzy mohli být převeleni na jiný projekt, případně během přestávky někdo ze studia Universal nebo z produkce měl čas jejich verzi scénáře přečíst a rozhodnout, že je potřeba změna. Ale s jistotou nevíme. Zřejmé není ani to, zda Dean vychází z toho, co připravili Oren a Christina, anebo začal od nuly.

Zajímavé je, že se už jednou dodatečně k Rychle a zběsile připojil. U předchozího snímku, Rychle a zběsile 10, máme nejstarší scenáristické zprávy z počátku roku 2022. Podle nich film napsal tehdejší režisér Justin Lin spolu s Danem Mazeauem. Víme, že nový režisér Louis Leterrier i Vin Diesel dělali úpravy scénáře. Ani jeden z nich nicméně nebyl jako scenárista vedený v titulcích. V březnu 2023 přišel oficiální seznam scenáristů v titulcích, kdy Lin a Mazeau byli zapsaní jako spoluautoři námětu a scénáře a jako další spoluautor námětu se z ničeho nic objevil právě Zach Dean. Bez bližších informací můžeme pouze hádat, jak to, že byl Dean až později odhalený jako spoluautor námětu. Možná se na projektu podílel od začátku, jen jsme to nevěděli. Nebo se třeba podílel na přípravě nového materiálu, který byl do příběhu přidaný poté, co režiséra Lina vystřídal Leterrier. Zkrátka nevíme. Třeba jeho úloha u Rychle a zběsile 11 bude jasnější. V minulosti se Dean podílel také na filmech Válka zítřka či Chladnokrevný.

Každopádně, kdo ví, třeba se příští Rychle a zběsile nebude pro jednou psát za pochodu a pozitivně se to projeví na úrovni celého snímku.

Titulní foto je ilustrační, předchozí Rychle a zběsile

Zdroj: Vin Diesel

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest