Avengers 5: Marvel chce najmout režiséra Deadpoola

Avengers 5: Marvel chce najmout režiséra Deadpoola | Fandíme filmu
Marvel
Studio je tak spokojené s Deadpoolem 3, že chce zpátky Shawna Levyho. Vrátit se mají desítky postav.

Premiéra Avengers 5 je v tuhle chvíli naplánovaná na 1. května 2026. Zatím s jistotou nedokážeme říct, zda se termín opravdu stihne, ostatně už se v minulosti z nejrůznějších důvodů posouval. Prozatím ale všechny zákulisní úniky svorně tvrdí, že chce Marvel začít v Londýně natáčet zkraje příštího roku. Pokud vážně začne, stanovenou premiéru stihnout půjde. Jeden čas měl snímek točit Destin Daniel Cretton. Ten však projekt opustil a bylo potřeba najít náhradu.

Všechny velké hollywoodské zpravodaje teď potvrzují informaci, s níž jako první přišel renomovaný Deadline: Marvel chce, aby Avengers 5 natočil Shawn Levy. Ten pro studio připravil letošní novinku Deadpool & Wolverine a studio je s dosavadní spoluprací natolik spokojené, že chce Levyho najmout i na svůj vůbec největší film několika nejbližších let. Shawn je pro Marvel volbou číslo jedna. Projekt mu podle The Hollywood Reporteru nabídl už v březnu, tehdy ale spolupráce byla nemyslitelná, protože režisér má v diáři další povinnosti. Konkrétně má točit dvě epizody chystané 5. řady Stranger Things. Jenže od té doby se termíny Avengers 5 posunuly, a tak Marvel Levyho oslovil znovu. Tak moc o něj stojí.

Zatím jsme nicméně ještě hodně daleko od toho, abychom mohli říct, že je spolupráce na Avengers 5 přinejmenším pravděpodobná. Podle informací Deadline.com dostal Shawn k přečtení poslední verzi scénář Michaela Waldrona a zatím nedal vědět, zda je nabídce nakloněn. Studio tak mezitím komunikuje i s dalšími potenciálními adepty, aby mělo alternativu, pokud by to s Levym nakonec neklapnulo.

Silný zájem o Levyho signalizuje, že se studiu opravdu zamlouvá, jak fungovala spolupráce na Deadpoolovi 3. Obecně pak může Shawn působit jako typově podobný režisér, jako Joss Whedon (Avengers 1+2) a bratři Russoovi (Avengers 3+4). Také má seriálové zkušenosti a umí pracovat v tvůrčím kolektivu. Sice umí přinést něco svého, ale zároveň myslet na to, že je tu od toho, aby převzal štafetu, chvíli s ní běžel a zase ji předal dál. Krom Deadpoola 3 a Stranger Things Shawn Levy v minulosti pracoval na sérii Jsou světla, která nevidíme nebo filmech Noc v muzeu, Ocelová pěst, Free Guy nebo Projekt Adam.

Deadline dále píše, že by si ve snímku mohlo zopakovat roli více než 60 z dřívějších Marvel herců! Mezi nimi nemají chybět Mark Ruffalo, Chris Hemsworth, Benedict Cumberbatch, Tom Hiddleston, Simu Liu a Karen Gillan. Na rozdíl od předchozích Avengers, kde se vyprávění z větší části soustředilo na užší skupinu hrdinů a ostatní byli vedlejšími postavami, v tomhle případě by pozornost měla být rovnoměrněji rozprostřena napříč obsazením. Stále není zřejmé, jak se snímek bude jmenovat nebo jak to nakonec bude s padouchem Kangem, na něhož měl být film v minulosti zaměřený. To se definitivně změnilo, když byl Kangův dosavadní představitel Jonathan Majors shledán vinným z napadení partnerky.

Stále existuje několik různých variant dalšího postupu. Nejčastěji nejrůznější insideři zmiňují, že bude Kang přeobsazený, ale nebude jediným záporákem filmu. Krom Kanga by potenciálně mohl vystoupit v příběhu Beyonder, nebo nějaký jiný komiksový arci-lotr. Různé internetové drby se rozcházejí v tom, které postavy by v Avengers 5 měly nebo neměly vystoupit, ale už jen proto, že se přepisoval scénář asi momentálně vůbec nemá smysl jednotlivé údajné kandidáty vypisovat. Už jsme mohli slyšet, že půjde o menší příběh zasazený na Zemi, stejně jako se objevila tvrzení, že se rozhlédneme napříč multiverzem. A spoustu dalších „zaručených“ zvěstí.

Do premiéry zbývají dva roky, takže se může změnit i to, co momentálně opravdu platí, takže pro tuhle chvíli je stěžejní, že Marvel chce najmout Shawna Levyho. Jakmile nějaký režisér bude na palubě, jistě se dozvíme víc.

Titulní foto je ilustrační, z předchozích Avengers

Zdroje: Deadline, The Hollywood Reporter

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest